Punt divers

Preacord entre empresa i comitè per l'ERO temporal que afectarà 220 treballadors a Bellsolà d'Aiguaviva

La direcció de l'empresa Bellsolà d'Aiguaviva (Gironès) i el comitè han arribat a un principi d'acord per aplicar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta 220 treballadors. El preacord, que s'ha de ratificar en assemblea, estableix que durant el temps que estiguin a l'atur, els treballadors afectats cobraran el 90% del sou. En el moment en què es comenci a aplicar l'expedient, a partir del 23 de gener, els afectats s'estaran entre dotze dies i un mes a l'atur, depenent de la secció on treballin. L'empresa gironina, dedicada a la fabricació de pa precuit congelat i brioixeria, es troba immersa actualment en un altre expedient temporal que va presentar el passat mes de març.

En una reunió mantinguda aquest dilluns, i que va acabar a la matinada, l'empresa i els sindicats van acostar posicions fins a arribar a l'entesa. El preacord, que aquest dimecres s'ha de ratificar en assemblea, afectarà 220 treballadors dels 249 que Bellsolà té en plantilla.L'ERO es començarà a portar a terme a partir del 23 de gener, just després que s'acabi d'aplicar l'expedient temporal que actualment hi ha en marxa. Depenent de la secció on treballin, però, els treballadors estaran més o menys temps a l'atur, i és que l'ERO estableix un mínim de dotze dies i un màxim de trenta.Entre les seccions més afectades hi ha les de línies automàtiques de producció i la de brioixeria, on els treballadors s'estaran un mes i 25 dies sense anar a la feina, respectivament. La durada total de l'expedient, en el moment en què es comenci a aplicar, serà d'un any.90% del salariEn el moment en què els treballadors vagin temporalment a l'atur, percebran un 90% del salari. Precisament, aquest era un dels punts que més havia enrocat la negociació entre les dues parts, perquè els sindicats reclamaven que es cobrés el 100% del sou, mentre que l'empresa proposava que aquest percentatge es quedés en un 70% (és a dir, el que es percep pel sol fet d'anar a l'atur).Amb el preacord, però, Bellsolà s'ha compromès a incrementar en un 20% més aquesta prestació. L'assemblea de treballadors, que s'ha previst celebrar demà mateix a l'empresa, haurà d'avalar el preacord entre les parts. Els motius que ha al·legat l'empresa per presentar l'expedient han estat una davallada de la producció que se situa a l'entorn del 15% en comparació amb el 2008, fet pel qual no es pot mantenir la planta a ple rendiment els 365 dies de l'any. Aquest és el segon ERO temporal que presenta l'empresa. L'anterior ERO, presentat el passat mes de març, tenia una afectació menor ja que només incloïa 129 treballadors, i el termini màxim era de vint dies per any. Bellsolà és el quart fabricant a l'estat espanyol en brioixeria i pa precuit congelat. Disposa de 50 distribuïdors en el conjunt del territori estatal. Té oficines centrals a Barcelona i una extensa xarxa comercial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.