Punt divers

El Tren dels Llacs recupera la línia de la Pobla de Segur per al turisme amb un tren històric

La línia de la Pobla de Segur es revitalitzarà cap al turisme amb el Tren dels Llacs. Un tren històric conduït per la locomotora 'Garrafeta' fins a Balaguer i dues locomotores dièsel del 1968 fins a la Pobla de Segur. El tren vol potenciar l'activitat turística de la zona amb un recorregut que passa pels diferents embassaments de la conca del riu Segre. El Tren dels Llacs funcionarà cada dissabte fins al 31 d'octubre però no funcionarà durant els mesos de juliol i agost. La iniciativa, llargament reclamada per les poblacions de la zona, és fruit d'un conveni de col·laboració que han signat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida que hi posen 100.000 euros cadascú.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, explica que l'atractiu turístic de la línia dinamitzarà les comarques de la zona. El secretari general del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Enric Eloy, destaca la voluntat de fer la màxima difusió dels recursos naturals i turístics de cada població del recorregut. També de la gastronomia i activitats esportives. Per això es vol crear una oficina de Turisme a Balaguer, el futur museu del ferrocarril a Sallent, posar cartells i tríptics a les estacions, millorar la senyalització i coordinar les activitats de l'entorn. Durant la setmana hi ha la línia regular de tren que des de que es va traspassar a Ferrocarrils de Catalunya l'any 2005 ha incrementat el nombre de passatgers en un 180%. Varies poblacions de la zona de la Pobla de Segur reclamen la creació des dues noves estacions i millorar la freqüència dels trens així com la possible creació d'un consorci per potenciar el turisme.El tren històric és arrossegat per una locomotora fabricada l'any 1960 imitant un model dels anys trenta anomenada 'Garrafeta' que porta el tren fins a Balaguer. Aquesta pertany a l'Associació Amics del Ferrocarril. A partir d'aquí el tren  és portat per dues locomotores dièsel sèrie 308 de l'any 1968. Durant el trajecte es passa per túnels i es poden veure els embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni. Els viatgers d'aquest viatge inaugural han aprofitat per fer fotos del paisatge  i veure el tren on hi ha vagons antics de seients i de compartiments. Alguns usuaris han mostrat l'interès que té aquest tren històric tant per la màquina com pel paisatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.