Punt divers

Calders impulsa un banc d'imatges locals que permeti veure l'evolució del poble i conèixer-ne la història

Un banquet que el propietari de la Colònia Jorva va oferir als treballadors de la fàbrica quan es va casar el seu fill l'any 1956, una visita del Bisbe Perelló l'any 1949, una processó infantil dels anys 50, l'altar barroc d'una església que es va cremar durant la Guerra Civil o dones del poble rentant al riu l'any 1935 són algunes de les prop de 2.000 imatges que formen part del banc d'imatges local que ha posat en funcionament l'Ajuntament de Calders (Bages) a través de la seva pàgina web (www.calders.org). La iniciativa té com a finalitat mostrar l'evolució del poble al mateix temps que es dóna a conèixer la història local. La intenció de l'Ajuntament és que els veïns ajudin a fer créixer el fons.

En aquests moments, el banc d'imatges de Calders s'ha nodrit de les fotografies que conserva l'Ajuntament, tant a l'arxiu municpal com les fotografies que es van recollir per elaborar un llibre d'història local. També s'hi han afegit imatges de diferents actes que s'han fet els darrers anys i que conservaven alguns regidors del consistori. En total n'hi ha unes 2.000 que es poden consultar per Internet.Segons ha explicat la regidora de Cultura, Elena Planas, l'objectiu de la creació d'aquest banc d'imatges és mostrar l'evolució del poble, així com la seva història, a través de fotografies. Per això s'hi inclouen tan fotografies antigues com d'actuals. L'Ajuntament vol que aquest fons fotogràfic s'ampliï amb les aportacions dels veïns. Per això ha fet una crida perquè tothom que conservi imatges del poble, tant de llocs, com d'actes culturals, esportius, festius, educatius o de persones del municipi, les facin arribar al consistori, que les escanejarà si són en format paper o les penjarà directament al banc d'imatges local si arriben en format digital. En aquests moments, el banc d'imatges de Calders es divideix en tres apartats. Un es dedica al patrimoni, tant natural com urbanístic o arqueològic. En aquest apartat destaquen 99 fotografies de cases de pagès, entre les quals n'hi ha de molt antigues. També les de la Colònia Jorba, quan encara estava en ple funcionament.Un segon apartat és el dedicat al poble. En aquest s'hi agrupen fotografies tant antigues com recents dels carrers i places, de l'escola, d'activitats esportives o de la nevada que va afectar el poble el gener de l'any 2006. Un tercer bloc de fotografies el constitueixen les imatges de festes i activitats, tant antigues com les més recents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.