Punt divers

L'Ajuntament de Tarragona estalviarà 2,7 milions d'euros de la despesa municipal d'enguany

CAMP DE TARRAGONA

L'equip de govern de Tarragona ha presentat aquest dimarts un pla de contenció que permetrà estalviar 2,7 milions d'euros de la despesa municipal d'aquest any. El paquet de mesures per fer front a la crisi es basa principalment en l'austeritat en la gestió municipal i el manteniment de la inversió pública. Entre d'altres accions, el consistori es compromet a reduir en un 30% el consum energètic, un 20% l'ús del paper i un 15% el consum de telèfon. Aquest pla de contenció complementa les mesures que es van presentar durant l'any passat que tenen com a finalitat reduir la despesa interna de l'Ajuntament.

Les mesures incloses en el pla de contenció es divideixen entre aquelles que permetran un estalvi immediat i aquelles que permetran reduir la despesa municipal a finals d'aquest any. Entre les mesures de contenció a curt termini, que segons ha anunciat l'Ajuntament, s'aplicaran immediatament, destaca la limitació de personal. El consistori s'ha compromès a no augmentar la plantilla durant aquest any, així com a congelar els sous dels càrrecs electes. En aquest sentit, l'Ajuntament també intentarà reduir al màxim les hores extraordinàries de tots els treballadors. Un altre dels reptes del l'Ajuntament inclosos en el pla de contenció és reduir la despesa en béns i serveis corrents que no es considerin imprescindibles, com ara reduir els diners destinats a les tasques de protocol i la reducció del consum energètic. Aquest estalvi energètic es posa en marxa a través del Fons d'Inversió Local, que preveu canviar la majoria dels punts de llum de la ciutat per reduir en un 30% el consum energètic. L'Ajuntament de Tarragona també es compromet a utilitzar més les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per reduir la despesa en material d'oficina. També preveu estalviar un 15% dels diners que actualment el personal del consistori es gasta en telefonia, especialment en el telèfon mòbil.La eliminació paulatina dels contractes de lloguers de locals i la externalització de tots aquells serveis de l'Ajuntament que és puguin realitzar a través de terceres empreses, són uns altres dels objectius per a reduir la despesa municipal.D'altra banda, l'Ajuntament ha recordat les iniciatives que ja s'estan duent a terme que permetran un estalvi a mig termini. La Targeta de Transport Escolar és una d'aquestes accions que, tal i com ha informat el consistori, ja ha permès estalviar uns 28.669 euros.La portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria, ha explicat que els diners estalviats a través d'aquestes mesures de contenció es destinaran als projectes de l'àrea de Serveis a la Persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.