Punt divers

El Comitè d'Iberpotash dorm a les instal·lacions de Sallent a l'espera que la direcció els citi per tractar l'ERO

El Comitè d'Empresa d'Iberpotash es troba tancat en 'reunió permanent' des d'aquest diumenge a la nit a les instal·lacions de la fàbrica de Sallent (Bages). Espera que la direcció els citi per a una reunió i poder tractar així l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de suspensió temporal. D'altra banda, el 'nerviosisme' causat per la situació en què es troben els treballadors, ha fet que alguns operaris bloquegessin durant una estona l'entrada al pou de Vilafruns. Tot i que el comitè els ha dissuadit, els treballadors han advertit que si no es produeix cap reunió amb l'empresa durant aquesta setmana les accions seran molt més contundents.

El Comitè d'Empresa i els sindicats representats en aquest, que són CCOO, CGT, UGT i USOC, informen a l'entrada de cada relleu, en la reunió permanent, de les actuacions previstes. Per la seva banda, els treballadors comunicaven als seus representants que 'mentre el Comitè d'Empresa estigui en reunió permanent i l'empresa no s'assegui per a buscar una solució, no es reprendrà l'activitat i ningú embarcarà en l'ascensor', bloquejant el pou de Vilafruns. Els sindicats i el comitè, però, han demanat confiança als treballadors, i un marge de dos o tres dies per intentar forçar la direcció d'Iberpotash a asseure's a la taula de negociació una vegada més. D'altra banda, dilluns que ve hi ha convocada una vaga amb mediació, segons han informat fonts sindicals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.