Punt divers

Can Mario mostra el treball de dues dècades de l'artista José Luis Pascual amb 45 escultures de ferro

La nova temporada de l'espai d'escultura contemporània Can Mario de Palafrugell (Baix Empordà) està dedicada al barceloní José Luis Pascual, un artista de les arts plàstiques i de llarg recorregut. La mostra, que es podrà veure des del 26 de setembre fins al 30 de maig, consta d'una selecció de 45 escultures projectades en ferro, el treball dut a terme en els últims vint anys. La sala 3 d'aquest mateix espai proposa l'exposició 'Leandre Cristòfol i Jordi Mas, escultura i fotografia', una mostra amb deu escultures de l'artista lleidatà, que dialoguen amb les instantànies de Jordi Mas.

Llicenciat en Arquitectura per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, Pascual va començar de ben Jove en el món de les arts plàstiques, primer en la pràctica del dibuix, la base de tot el seu treball, per després experimentar amb el traç de línies volumètriques. Siluetes d'amants fusionats en una abrassada, gossos rabiosos a punt d'atacar a l'espectador o rostres superposats que emergeixen d'una planxa de ferro són algunes de les seves creacions bidimensionals però en constant moviment. Admirador de Picasso, Magritte o Saura, el seu discurs, a vegades crític i irònic, es veu influït també pel gènere del còmic. José Luis Pascual viu actualment a Sant Mori i té el seu estudi a Saus, on des de l'any 2004 dirigeix l'Espai d'Art KM/.Fotografia i escultura, unidesA la sala 3 de Can Mario, es podrà veure també l'exposició 'Leandre Cristòfol i Jordi Mas, escultura i fotografia', una mostra amb deu escultures de l'artista lleidatà, procedents del fons de la col·lecció del Museu d'Art Jaume Moreta, i una acurada selecció de fotografies que Jordi Mas (Lloret de Mar, 1965) va elaborar amb motiu de l'exposició que la ciutat de Lleida va dedicar en el centenari del naixement de l'artista i que va ser comissariada per Daniel Giralt-Miracle i Jesús Navarro.Giralt-Miracle propasa al fotògraf una 'aproximació fragmentada' a l'obra de Cristòfol (Os de Balaguer, 1908 - Lleida, 1998), que esdevé un reportatge en blanc i negre de l'obra de l'escultor lleidetà. Com molts creadors de la seva generació, Cristòfol va rebre l'influx d'artistes pioners d'avantguarda com ara Picasso, Miró o González, però la guerra civil va apartar-lo del món de l'art fins a la dècada dels cinquanta. No serà fins trenta anys més tard que recollirà el reconeixement de la cultura oficial de l'estat, amb exposicions arreu del territori. La seva obra combina la forma i la matèria, amb materials com ara filferros i fustes, però també l'experimentació dels cossos volumètrics, amb materials industrials i funcionals que l'artista extreu del seu entorn més proper. La mostra es podrà veure fins al 30 de maig del 2010. Art i escripturaAmb l'objectiu de fusionar art i escriptura i aprofundir en el coneixement dels artistes que integren el fons escultòric, la Fundació presenta el cicle Assaig visual i escriptura...amb Xavier Corberó (Barcelona, 1935). Per altra banda, la sala La Galeria i la sala del Pou mostraran fins al 30 de maig que ve l'exposició del fotògraf José Ramon Bas (Madrid, 1964), titulada 'Ícaro-Ndar', amb setanta instantànies fetes entre el 2004 i l'actualitat. Aquest fotògraf utilitza les impressions del blanc/sèpia i del negre i les manipula a través de l'escriptura i la pintura, per narrar una experiència personal a través de la seva capacitat creativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.