Punt divers

L'Agència Catalana de l'Aigua denega el pou de Ginoles a l'Ajuntament de Mediona segons ADAPA

CATALUNYA CENTRAL

Una resolució de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) denega la sol·licitud d'autorització de perforació d'un pou a l'aqüífer Carme-Capellades feta per l'Ajuntament de Mediona amb l'objectiu d'utilitzar l'aigua per l'abastament d'emergència als nuclis de Can Verdaguer, Monterrey Park i Can Xamaio, segons ha informat l'Associació per a la Defensa de l'Aigua del Penedès i l'Anoia (ADAPA). Mentre que la sentència, segons ADAPA, conclou que no hi ha problemes de subministrament a Monterrey Park i Can Xamaio, creu que a Can Verdaguer hi ha manques puntuals d'abastament i es portarà aigua des de la xarxa de Sant Quintí de Mediona per evitar incrementar la pressió a l'aqüífer.

Segons ADAPA, aquesta resolució posa fi per via administrativa a la sol·licitud de l'Ajuntament de Mediona de perforar un pou, que segons està establert per llei, encara no hauria d'estar fet. Tot i així, malgrat que ADAPA afirma que aquests tràmits haurien d'haver estat previs a la perforació, la construcció ja s'estava fent de manera 'il·legal' al torrent de Ginoles.

En aquesta línia, ADAPA recorda que la perforació d'aquest pou es va fer entre el 27 i 28 de desembre de l'any passat i, en ser denunciada, l'ACA en va ordenar-ne la seva aturada el 31 de desembre.

Segons ADAPA, ara només queda pendent de resoldre per part de l'ACA la seva al·legació en la qual es demanava el segellament del pou. Segons la sentència, quan es disposi de la informació obtinguda durant la perforació es valorarà la possibilitat d'utilitzar el pou com a punt de control. En aquest cas, segons l'Ajuntament de Mediona, el que es proposa és que la 'prospecció' que van efectuar a la zona serveixi com a piezòmetre.

En cas de no ser així, segons ADAPA aquest s'haurà de segellar seguint les prescripcions tècniques definides per l'ACA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.