Successos

Absolt el caçador que en va matar un altre a Torrent

El jutjat d'instrucció número 1 de la Bisbal d'Empordà ha absolt el caçador Agustín Ortega Martínez, que va ser jutjat per una falta d'homicidi per imprudència, per haver mort d'un tret, el 13 de setembre, un company de cacera, Juan García Castillejo, mentre tots dos participaven en una batuda del senglar a la zona de la Sureda, a Torrent.

La jutgessa Laura Peña ha conclòs que l'acusat, que sempre ha reconegut ser el causant de la mort del company, no va actuar de forma negligent en l'àmbit penal. La resolució, que recull les tesis de la defensa, exercida per Carles Monguilod, destaca que la víctima, Juan García, era el cap de línia de la batuda i que coneixia molt bé la zona. La jutgessa recull que Agustín Ortega, quan va rebre l'avís que arribava un senglar molt gros a la seva parada, es va moure cap endavant seguint la seva línia de tret, però remarca que també es va moure de la parada Juan García, i que aquest ho va fer recorrent molts més metres i de forma perpendicular ficant-se en un punt darrere d'una zona embardissada que va impedir que l'altre caçador el veiés quan va disparar al porc. La sentència també destaca que la víctima no duia aquell dia cap armilla reflectora ni cap element que el fes ben visible i que tampoc no va avisar a través del walkie-talkie que es movia de la seva posició. García, com a cap de línia, precisament va ser qui va disposar la situació dels altres caçadors i de la seva pròpia.

L'acusació, que exercia la vídua i els dos fills de la víctima, reclamava que Agustín Ortega fos condemnat a un mes de multa, amb una quota diària que deixa en mans del jutge i a sis mesos de privació del dret a tenir permís d'armes. També reclamava una indemnització de 130.000 euros per a la vídua, 54.000 euros per al fill menor d'edat i 26.000 euros per a l'altre fill, major d'edat. La sentència absolutòria no impedeix que els familiars vagin a la via civil per a la indemnització.

Tant Juan García Castillejo com Agustín Ortega eren membres de la colla de caçadors del senglar de Palafrugell, i el dia dels fets, un diumenge al matí, havien sortit amb la colla per una les batudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.