Successos

sant feliu de guíxols

Batuda contra els lladres de ferralla a la deixalleria

Des de feia temps un grup entrava a les instal·lacions a través d'un forat a la tanca i s'enduia cap al bosc els materials que arreplegava

Els Mossos d'Esquadra, la Policía Nacional i les policies locals de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro van fer ahir una batuda a la deixalleria de Sant Feliu de Guíxols per lluitar contra els successius furts de ferralla. Des de fa més d'un any, un grup d'immigrants entrava sistemàticament al recinte a través d'un forat a la tanca. De l'interior se n'enduien ferralla i metalls que dipositaven en un bosc proper. L'operació policial es va fer a instància de l'Ajuntament, després que l'alcalde hagués intentat solucionar la situació. Durant la batuda, els agents van identificar una desena de sospitosos i en van detenir tres. Un d'ells, que tenia una ordre d'expulsió del territori estatal, va donar una puntada de peu a un mosso i va ser detingut per atemptat. Els altres dos van ser detinguts en aplicació de la llei d'estrangeria.

La problemàtica a la deixalleria de Sant Feliu de Guíxols, situada al barri de Vilartagues, feia més d'un any que durava. Segons va explicar l'alcalde, Carles Motas, un grup d'immigrants havia fet un forat de dimensions considerables a la tanca metàl·lica i hi entrava a sostreure ferralla. Fins i tot, hi havia moments en què el mateix grup descarregava les deixalles a la gent que les hi anava a dipositar.

“Havien arribat a espantar gent, perquè algú arribava amb el cotxe per dipositar deixalles, el grup sortia del mig del bosc, li agafaven el metall i se l'emportaven per revendre'l”, va concretar Carles Motas. Fa uns dies, el mateix alcalde va anar fins al bosc per parlar amb el grup de ferrovellers clandestins i fer-los entrar en raó.

“Em van explicar que feien això per sobreviure”, va indicar l'alcalde. Tot i que Motas va intentar fer-los entendre que l'actitud del grup generava un problema de seguretat, van continuar furtant ferralla. Tot el que s'emportaven de la deixalleria –com ara bidons– ho dipositaven al bosc.

Arran d'aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Feliu i el de Santa Cristina d'Aro van demanar a la policia que hi intercedís. “Es feia necessària una actuació contundent”, va afirmar Motas, que també va anunciar que s'instal·larà una tanca nova, cosa que suposarà una inversió de 56.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.