Successos

Maten i roben catorze porcs d'una granja de Brunyola

Els animals no són aptes per al consum humà i hi ha risc d'intoxicació perquè els estaven medicant per a l'engreix

Una colla de lladres van fer ahir una autèntica carnisseria a la granja L'Artiga del nucli de Sant Dalmai, al terme municipal de Brunyola. Els assaltants van degollar, desbudellar i robar catorze porcs que el ramader Adrià Boada té a l'explotació. Els lladres van entrar de matinada a les instal·lacions, on hi ha 200 truges de cicle tancat i uns dos mil porcs d'engreix.

Els amos no viuen a l'explotació, i els assaltants van poder fer de les seves les hores que van fer falta. L'alerta la va donar un treballador que es va trobar amb l'espectacle dantesc quan va entrar a les instal·lacions. L'home es va trobar que les portes eren obertes, que part dels animals eren fora i que tot estava ple de sang. L'escenari de la carnisseria delata que els assaltants van degollar tretze porcs d'uns 35 quilos i una truja de 120 quilos, que tenien uns quatre mesos de vida. A la truja també la van desbudellar perquè no pesés tant. Posteriorment, els van carregar en un carretó i els van transportar uns 250 metres per l'explotació fins a carregar-los en un vehicle. Al lloc dels fets, es van trobar ampolles de vi i de cervesa mig buides. També van abandonar enmig del camp el carretó i unes tisores de tallar metall per accedir a l'explotació.

Carn prohibida

El que no sabien els lladres és que els porcs que es van endur no són aptes per al consum humà, perquè havien entrat al cicle d'engreix i els estaven donant medicació. Així doncs, un cop entren en aquest cicle no es pot consumir l'animal fins un mes després. Per tant, encara no havia passat el període de supressió i ara els lladres tenen risc d'intoxicació, ja que legalment és carn prohibida per al consum humà. Boada assegura que el valor aproximat dels catorze animals és d'uns 1.500 euros.

El sindicat agrari JARC va lamentar els fets mitjançant un comunicat. “Ja vam denunciar als Mossos que, si a principis de novembre era un mes susceptible per als robatoris de xais, a finals de desembre són dies on es concentren el màxim de robatoris de porcs”, recull l'escrit.

LA XIFRA

1.500
euros
és el botí econòmic que es van endur els lladres amb el robatori dels catorze animals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.