Successos

Barcelona

L'escissió de la CNT dóna ales a Can Vies en el segon judici

Els ocupants al·leguen que s'hi fa activitat sindical a través de la fracció no oficial de la CNT a qui TMB no ha comunicat la revocació del lloguer

TMB diu que és una maniobra per alentir el procés

El segon judici pel desnonament del Centre Autogestionat de Can Vies, al barri de Sants, celebrat ahir, pot haver topat ni més ni menys que amb l'escissió que va patir l'any 1996 el sindicat de la Confederació Nacional del Treball (CNT).

TMB va presentar ahir la revocació de la cessió de lloguer de l'edifici que la unia amb la CNT des del 1984, pas previ necessari per demanar el desnonament dels actuals ocupants, d'acord amb la primera sentència del 2008. També es va ajuntar el certificat conforme el sindicat acceptava la revocació.

Tanmateix, en la vista oral, l'advocat dels demandants va aportar ahir el testimoni de Pablo Casado, membre de la CNT, que va jurar no haver rebut cap comunicació per part de l'empresa. Casado va assegurar que mantenen l'activitat sindical a Can Vies des del 1984 i que van ser ells els que el 2007 van autoritzar als actuals ocupants, el Centre Social Autogestionat Can Vies, a fer ús del local.

Casado es va presentar com a membre de la CNT Joaquim Costa, un grup d'agrupacions escindides el 1996 de la fracció oficial de la CNT Catalunya i que des de llavors opera de manera paral·lela i independent amb aquest nom i amb principal incidència a les poblacions de Barcelona, Martorell i el Prat de Llobregat.

El sindicat a qui es va notificar i va acceptar la revocació del contracte de lloguer és la fracció oficial de la CNT, també coneguda com la de Medinacelli, pel nom de la plaça on hi ha la seu, i que agrupa les altres delegacions que de la CNT hi ha a la resta de municipis de Catalunya.

Aquesta nova demanda va quedar ahir pendent de sentència i la jutgessa haurà de dirimir ara si la revocació del lloguer es pot fer efectiva a través de l'acord entre TMB i el sindicat CNT Medinacelli o també caldrà notificar-ho a la CNT Joaquim Costa.

Fonts de l'empresa de TMB van explicar ahir que aquesta nova situació és una nova argúcia dels demandants per alentir i obstaculitzar el procés perquè l'empresa recuperi la propietat de l'indret.

L'ocupació de Can Vies es va produir el 1997 després d'una manifestació de col·lectius de joves, veïns i entitats del barri de Sants. L'arribada del TAV va accentuar la demanda dels propietaris per fer-se amb l'indret.

LA DATA

2008
És l'any
de la primera sentència en què es va rebutjar el desnonament al·legant un defecte de forma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.