Successos

successos

Comissen 3.300 plantes de marihuana en naus de Bellvei

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones per un delicte contra la salut pública en dues operacions diferents

Es tracta del cultiu més gran d'haixix desmantellat fins ara a Catalunya

El decomís d'haixix més gran de Catalunya. Aquest ha estat el resultat de dues operacions dutes a terme pels Mossos d'Esquadra del Vendrell, que han intervingut 3.300 plantes de marihuana a Bellvei. La primera actuació es va realitzar el 30 de març, quan una dotació de la unitat de seguretat ciutadana va detectar un cultiu de droga d'importants dimensions en una nau del polígon industrial Els Masets. Quan els efectius van irrompre a l'interior, van trobar tres homes, que en veure la policia van intentar escapar-se. Els agents, però, van aconseguir interceptar-ne dos, mentre que l'altre acusat va fugir. Com a conseqüència, els investigadors van iniciar ràpidament un dispositiu de recerca i, finalment, el van localitzar en un vehicle on hi havia un altre còmplice –després de fer les comprovacions pertinents, tots dos van ser arrestats per un delicte contra la salut pública.

Espai per a 5.000 plantes

Sota manament judicial, diversos membres de la Policia de la Generalitat van registrar dues naus industrials del polígon, on van descobrir que hi havia 1.400 plantes amb un pes total de 210 quilos, si bé la instal·lació estava preparada per albergar una plantació de 5.000. A dins hi havia, a més, ampolles de fertilitzant per a marihuana, un temporitzador mecànic, una làmpada halògena de 600 watts, una bomba d'aigua, dos ventiladors elèctrics, una bomba d'aire, un sistema de reg mitjançant el mètode gota a gota i unes 1.300 llavors de marihuana.

Després de prestar declaració davant del jutge, els quatre presumptes traficants, que tenen entre 21 i 27 anys i són veïns de Ripollet, Terrassa i Sabadell, van ingressar a la presó de manera provisional. Curiosament, però, just l'endemà els Mossos van destapar també a Bellvei un segon punt de cultiu de marihuana a gran escala, els responsables del qual no tenien connexió amb els primers arrestats. En aquest cas, es van inspeccionar tres naus industrials més. A la primera, dedicada exclusivament al cultiu, els investigadors van trobar-hi més de 1.450 plantes en fase de creixement. Per accelerar aquest procés, els processats feien servir un focus elèctric de 600 watts, amb el qual aconseguien que les plantes captessin constantment tota la llum necessària per estar en constant expansió.

La segona i la tercera de les instal·lacions inspeccionades servien de magatzem, i entre totes dues hi havia 400 plantes. Aquests espais disposaven d'un ampli teixit de cordes per penjar-hi les que havien assolit la cota màxima de creixement perquè, així, es poguessin assecar amb més rapidesa i, al mateix temps, la qualitat de droga fos superior. Els responsables de la plantació són un veí de Cubelles, de 40 anys, un altre del Vendrell, de 61, i un tercer amb domicili desconegut, de 60. Tots ells també van passar a disposició judicial i, després de declarar, van quedar en llibertat amb càrrecs.

LA FRASE

L'operació s'ha fet gràcies a la col·laboració ciutadana. De moment, però, no està tancada
Joan Maria Mulet
Cap de l'Àrea d'Investigació dels mossos al camp de tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.