Troben morta daltabaix d'un penya-segat la nena desapareguda al Port de la Selva

Era a 3,5 quilòmetres de l'ermita de Sant Baldiri, on es va separar dels seus pares

Després de vint hores de recerca, ahir cap a la una del migdia, els efectius que sobrevolaven la zona amb helicòpter van descobrir el cos estimbat en una raconada de la zona de la punta Xoriguer. El cadàver havia quedat encaixonat en unes roques en forma de V, en un punt de molt difícil accés. Per poder-lo treure, els rescatadors el van dur fins a una roca planera on l'helicòpter s'hi va poder acostar prou per pujar-lo. La tasca va ser complicada perquè bufava una forta tramuntana. El cos va ser traslladat en helicòpter fins a Figueres, per practicar-li l'autòpsia. Tot apunta que la nena va morir dels cops que va patir en la caiguda. Un cop es va localitzar el cos, es va avisar la família de Noema, que és d'una població propera a Stuttgart i que divendres van arribar al Port de la Selva amb la intenció de passar-hi quinze dies. Dimecres, tota la família, els pares i les tres filles van anar d'excursió a la zona de l'ermita de Sant Baldiri. En un moment determinat, les germanes grans, d'uns 15 o 16 anys, van dir que començaven a baixar cap al poble pel sender. Els pares i Noema es van quedar a Sant Baldiri fins que la nena també va dir que seguia les seves germanes, que en aquell moment encara eren a pocs metres i a la vista dels pares. Una hora més tard, quan els pares i les nenes més grans es van trobar al poble es van adonar que Noema no era ni amb uns ni amb els altres. Llavors van donar el senyal d'alerta i es van mobilitzar els equips de rescat. Però ja havia passat més d'una hora i, per culpa de la forta tramuntana que bufava, l'helicòpter, eina imprescindible per rastrejar aquella zona, no es va poder incorporar de seguida. Els investigadors han conclòs que la nena es va desviar del camí a molt poca distància de l'ermita de Sant Baldiri on havia deixat els seus pares i llavors va començar a caminar per una ruta equivocada fins que es va precipitar pel penya-segat. Calculen, però, que, com a mínim va caminar durant més de tres hores des que es va extraviar fins que es va accidentar i no es descarta que, la caiguda l'hagués patit quan va començar a fosquejar. Això representa que Noema Ajurnik continuava viva quan es va iniciar la mobilització per anar-la a buscar, però, malauradament, els rescatadors no la van poder trobar a temps.

Els Mossos ahir recopilaven dades i recollien els testimonis dels pares i les germanes de Noema per aclarir tots els punts sobre les circumstàncies de la desaparició i la mort de la nena, i per descartar que es pogués atribuir cap mena de responsabilitat o imprudència als pares i tancar les diligències com un cas de mort accidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.