Successos

trànsit

Dos homes moren en dos accidents a Maçanet i Rupià

S'afegeixen a les quatre víctimes mortals que hi ha hagut el cap de setmana a Catalunya, i ja en són sis

A Rupià és el segon cop que un vehicle s'estavella contra la parada de l'autobús, a la carretera GI-642

Dos morts a causa de dos accidents en menys de deu hores a les comarques gironines es van afegir ahir als quatre que hi va haver a les carreteres catalanes el cap de setmana i, per tant, el nombre de víctimes mortals s'eleva a sis. Un home de 43 anys i veí de Calella va morir diumenge a la nit arran d'un accident de trànsit a l'N-II a Maçanet de la Selva, i un jove de 21 anys va resultar mort ahir al matí en xocar la furgoneta en què viatjava contra l'estructura d'obra d'una parada d'autobús a la GI-642, al pas per Rupià.

L'accident de Maçanet es va produir al voltant de dos quarts de nou del vespre de diumenge, al quilòmetre 688 de l'N-II. Un turisme va envair el carril contrari de la via i va xocar frontalment contra un altre vehicle. Els ocupants de tots dos vehicles van quedar atrapats i van haver de ser rescatats pels bombers. Un dels conductors estava en estat crític i finalment va morir. Dues persones més van resultar amb ferides de gravetat i van ser traslladades a l'hospital de Blanes i el Josep Trueta de Girona. A causa de l'accident, la carretera va estar tallada al trànsit durant dues hores, i es van fer desviaments cap a la C-35. Hi van actuar sis dotacions dels Mossos i una dels bombers, a banda dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'últim accident va tenir lloc ahir, cap a tres quarts de set, a Rupià. Hi va morir un jove d'origen magrebí, Hicham Mzouri, veí de Salt i de 21 anys d'edat, que anava d'acompanyant. La furgoneta va sortir de la via i xocar contra l'estructura de la parada de l'autobús que hi ha al punt quilomètric 1,5 de la GI-642, a l'entrada al municipi venint de La Pera, i va anar a parar a un camp de conreu. En canvi, van resultar amb ferides lleus dues persones que també viatjaven al vehicle, un home de 28 anys i una dona de 59, que van ser traslladades a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El noi de 21 anys, que va rebre un fort impacte al cap, gairebé va morir a l'acte. El punt on es va produir l'accident és considerat perillós, ja que és el segon de les mateixes característiques que hi té lloc: fa uns mesos un vehicle ja es va encastar amb la parada de l'autobús, que feia només uns dos mesos que havia estat recol·locada.

Els altres accidents mortals es van produir diumenge a Pradell de la Taixeta (Priorat) –van morir els dos ocupants d'una motocicleta–, i a la C-16 a Cercs (Berguedà), amb un balanç de dos morts en la topada entre dos turismes.

Segon xoc contra l'estructura de la parada d'autobús

El punt on va tenir lloc l'accident de Rupià és considerat perillós, ja que es el segon cop que un vehicle s'encasta contra la parada de l'autobús de l'entrada al municipi des de La Pera. Ara fa uns mesos, un vehicle es va estavellar contra la parada, i amb el fort impacte en va arrencar els fonaments i la va desplaçar enllà del lloc on era, sense que llavors es produís cap víctima mortal. Fa prop de dos mesos, el consistori va tornar a recol·locar la caseta de la parada, al mateix lloc.

Segons va explicar el regidor Narcís Solés, a l'oposició, en el mandat anterior havia reclamat al govern que traslladés la parada d'autobús a l'altre costat del poble, a uns 150 metres, a tocar del cementiri, per evitar més accidents. És un punt on hi ha un pas de vianants. La reivindicació no va ser atesa. Solés, que va dir que la desgràcia d'ahir podia haver estat pitjor si hi hagués hagut algú esperant l'autobús, va dir que des de l'oposició en continuaran reclamant el trasllat.

Les causes d'aquests accidents poden ser diverses, però majoritàriament es deuen a l'excés de velocitat i al fet que, en cas de pluja, és fàcil que el vehicle rellisqui. Aquesta podria ser la causa de l'accident d'ahir: si més no, va ploure una mica una estona abans del sinistre.

Els ocupants del vehicle sinistrat es dirigien a mercat a Torroella de Montgrí, per vendre objectes de marroquineria. Duien diverses maletes plenes de gènere i els ferros per muntar la parada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.