Successos

tribunals

Extradiran els acusats del crim del menor de Lloret

Els seus lletrats no han recorregut la decisió del tribunal de Lió, que va acceptar que fossin lliurats a les autoritats judicials de Blanes

Arribaran aquí abans del dia 9

Ludwig Gallier i Jérémy Puydeboix, els dos joves de 21 anys de nacionalitat francesa arrestats per la seva presumpta participació en l'apunyalament mortal del menor Andrew Milroy a Lloret de Mar el 17 de juliol, seran traslladats a l'Estat espanyol abans del 9 de setembre. Dimarts de la setmana passada, els detinguts van comparèixer davant del Tribunal d'Apel·lació de Lió per donar la seva versió sobre com es va desencadenar la fatídica baralla i, durant la vista, la fiscalia ja va reclamar que fossin lliurats a les autoritats judicials de Blanes. A aquesta possibilitat s'hi van oposar de manera ferma els seus advocats si bé, tres dies més tard, el tribunal va acceptar que fossin portats a Catalunya. Als lletrats, però, encara els quedava una porta oberta, ja que se'ls va donar un termini de 72 hores per apel·lar. En un principi, tot indicava que s'aferrarien a aquesta opció, si bé finalment cap dels dos ha interposat recurs per impedir que els seus clients siguin jutjats aquí. Es tracta d'un fet sorprenent, i més tenint en compte que des que Gallier i Puydeboix van ser arrestats a França a mitjan agost han manifestat el seu temor a marxar del seu país en creure que els incidents que aquest estiu han protagonitzat diferents turistes a Lloret els poden perjudicar i impedir que es garanteixi un tractament just del seu cas i, com a conseqüència, tenen por de ser víctimes d'una campanya contra els francesos. Amb tot, doncs, el termini per presentar recurs expirava aquest dimarts i, en no formular-se, s'iniciava un període de deu dies per ser extradits.

L'homicidi amb què se'ls vincula va succeir quan Milroy, de tornada a casa, va coincidir casualment amb uns amics que s'estaven barallant amb un grup de francesos, al carrer Torrentó de Lloret. La víctima va voler intervenir per apaivagar els ànims i va ser quan va rebre una única punyalada al cor que li va provocar la mort. Uns joves italians van presenciar l'agressió i van donar la veu d'alerta a un vigilant de seguretat de l'hotel Don Juan Center, que va avisar la policia.

LA DATA

17.07.11
Va tenir lloc el crim. Andrew Milroy, de quinze anys i origen britànic, va rebre una punyalada al cor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.