Successos

operació policial

Comissen 27.000 articles falsificats a la Jonquera

Els Mossos van intervenir el material plagiat en cinc botigues i van detenir els dos encarregats dels locals

Onze pèrits de firmes van analitzar les peces per corroborar que no eren originals

Nou cop policial per escombrar del mercat la venda d'articles falsificats. Dimarts, els Mossos d'Esquadra, acompanyats d'onze pèrits de marques comercials, van escorcollar a fons diversos establiments de la zona dels Límits, a la Jonquera, on van decomissar 27.136 objectes plagiats. El macrooperatiu, que es va batejar amb el nom de Drap, va arrencar a les vuit del matí i es va allargar durant tot el dia. Segons es va informar ahir des de la Policia de la Generalitat, els agents i els responsables de les firmes van realitzar inspeccions a cinc locals de manera simultània. Als negocis, els experts van comprovar que hi havia multitud de peces de vestir i de complements que imitaven els seus, i que estaven tant a la vista en els expositors com guardats als magatzems de grans dimensions que hi havia a les plantes de sota –a part de muntanyes de roba, a les botigues hi havia ulleres, cinturons, bosses de mà, bambes, gorres, rellotges, així com bijuteria–. Tots aquests efectes que no eren originals van ser requisats pels efectius i dipositats en caixes i bosses, les quals van ser traslladades posteriorment fins a un magatzem municipal que va cedir l'Ajuntament de la Jonquera.

Sense antecedents

Per part dels Mossos d'Esquadra, en aquesta actuació policial a l'Alt Empordà hi van participar els membres de l'Àrea Territorial d'Investigació (ATI) de Girona, els de la comissaria de Figueres i diversos efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Durant les inspeccions, els agents també van detenir els encarregats dels negocis. Pel que fa a les seves identitats, es tracta d'un jove de 25 anys, de nacionalitat lituana, i un altre home de 31, d'origen francès. A tots dos se'ls acusa d'un presumpte delicte contra la propietat industrial. La policia va imputar el mateix tipus de delicte a dinou persones més que eren treballadors de les botigues, i que hauran de comparèixer davant l'autoritat judicial quan se'ls requereixi.

Per la seva banda, els arrestats ja van ser citats per donar la seva versió en presència del jutge instructor del cas. Arran d'aquest episodi, els dos processats van estrenar el seu historial d'antecedents, ja que des del cos de seguretat autonòmic es va confirmar que a cap d'ells no n'hi constaven.

LES XIFRES

27.136
objectes
van ser requisats pels Mossos en l'actuació policial, la qual es va batejar com a operació ‘Drap'.

LA DATA

30.8.2011
L'operatiu es va realitzar durant tot el dia.
Es va comissar roba, complements, ulleres,
gorres i bijuteria.
19
treballadors
dels negocis escorcollats de la zona dels Límits, imputats per un delicte contra la propietat industrial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.