Successos

tribunals

Condemnats per l'estafa de 450.000 euros a les Preses

La processada, veïna de Sant Joan les Fonts, va falsificar 423 xecs de l'entitat on treballava amb l'ajuda del marit

Imposen quatre anys i sis mesos de presó a la dona i tres anys i mig al seu espòs

L'Audiència de Girona ha condemnat a quatre anys i sis mesos de presó Núria Miralles, una veïna de Sant Joan les Fonts que entre el 2004 i el 2007 es va apropiar de 450.631 euros de l'entitat mercantil Tints i Acabats Campos, de les Preses. Segons es recull en la sentència, dictada per la secció tercera, la processada va ser contractada el 2003 com a treballadora autònoma perquè es fes càrrec de la comptabilitat i de la gestió administrativa de la companyia. Aprofitant-se de la posició, va manipular 423 xecs amb l'ajuda del seu espòs, Miguel Amaro, a qui s'ha imposat una pena de tres anys i mig de presó com a autor dels mateixos delictes que ella: estafa continuada i falsificació de document mercantil. Una de les incògnites més grans del cas, precisament, era saber si l'home seria absolt, tenint en compte que, en el judici, Miralles el va exculpar. La versió que va donar l'imputat va anar en la mateixa direcció, ja que va subratllar que mai no havia signat cap dels xecs falsejats i que si hagués tingut sospites de l'estafa “no l'hauria consentida”.

Pel que fa al modus operandi, el matrimoni plagiava la firma del representant legal de l'empresa i, després, ingressaven els diners que sostreien en els seus comptes. Com que ni els xecs ni els pagarés corresponien a transaccions reals, a partir del 2006 van començar a fer factures per justificar la fuga de diners. En la sessió oral, l'exempleada va reconèixer que va ficar la mà a la caixa, però va matisar que tan sols es va quedar amb una tercera part del que se li imputava: és a dir, que va falsificar “100 xecs per valor de 150.000 euros”. I, en relació amb el motiu que la va empènyer a cometre el frau, va justificar que tenia dificultats perquè les dues botigues que havia muntat estaven a la ruïna. A part de les penes de presó, el matrimoni haurà de tornar íntegrament els 450.631 euros sostrets a Tints i Acabats Campos i fer front a dues multes: la dona, de 900 euros, i ell una de 810.

LA XIFRA

423
xecs
va manipular el matrimoni per poder estafar l'empresa Tints i Acabats Campos, entre el 2004 i el 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.