Successos

policial

La policia de Palafrugell vol recuperar el prestigi

Presenten el nou cap, Francesc Longo, en substitució de Manel Morcillo

La policia local de Palafrugell va iniciar ahir un canvi d'etapa amb el nomenament del seu nou cap, Francesc Longo. L'Ajuntament va contractar una empresa externa per tal que fes el procés de selecció de l'inspector, a qui l'alcalde, Juli Fernández (PSC), va encomanar recuperar “el prestigi perdut del cos”. Cal recordar que, arran del malestar que hi havia en la plantilla, el consistori va engegar l'any passat una comissió d'investigació per esclarir per què hi havia tantes baixes entre els agents, falta de motivació i descontentament. El batlle, en aquest sentit, va explicar que “un dels reptes” a què haurà de fer front Longo serà “motivar” el personal perquè girin full i s'oblidin del “clima de crispació i, fins i tot, d'odi” que s'ha generat entre alguns efectius en els últims anys.

El nou inspector acumula gairebé 30 anys d'experiència. El seu currículum es remunta al 1982, quan va començar a Vilanova del Camí, on va estar durant dotze anys com a agent i dos més de caporal. Seguidament, va passar a dirigir la prefectura de Santa Margarida de Montbui, on al llarg de nou anys va acumular càrrecs com ara el de sergent i sotsinspector i, finalment, abans d'haver fet aquest canvi de destinació, havia estat vuit anys com a cap de la policia local de Calafell.

En la seva presentació, ha anunciat que el seu full de ruta es basarà en tres àmbits: “La proximitat, el trànsit i la seguretat.” Una vegada sàpiga de quins efectius disposa, també preveu canvis organitzatius i de funcionament “per modernitzar la gestió i el comandament del cos”.

Longo substitueix Manel Martínez Morcillo, un dels efectius que han estat expedientats, juntament amb el caporal Pere Batlle del Molino i el sergent Josep Higueres. El jutjat d'instrucció número 1 de la Bisbal d'Empordà ha obert diligències per investigar suposats casos d'assetjament dins la policia i, com a mesura cautelar, s'ha suspès de sou i feina Batlle del Molino.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.