Successos

successos

Tres encaputxats armats assalten un pagès a casa seva de nit, a Olot

Van abordar l'home quan entrava al garatge i el van agredir amb una pistola

Arresten com a sospitós Emilio Fajardo, que té una llarga llista d'antecedents

Josep Aulinas, un veí d'Olot de 75 anys que treballa de pagès, va ser víctima divendres d'un assalt violent. Després d'estar fent feina a l'hort, va arribar a un quart d'onze de la nit a casa seva, situada al número 6 del carrer Pintor Goya. Sense que ell se n'adonés, a fora ja hi havia tres delinqüents esperant que tornés. Se sospita que un dels presumptes membres de la banda era Emilio Fajardo, un veí de la ciutat que acumula una àmplia llista d'antecedents policials, i que va ser detingut l'endemà pels Mossos d'Esquadra. Segons va explicar ahir l'afectat, ell va entrar com de costum al garatge fent marxa enrere amb el seu vehicle Chatenet Barooder, de color blanc. Els lladres van aprofitar que la porta metàl·lica encara estava oberta per irrompre a dins. No li van donar temps de baixar de l'automòbil, ja que l'en van treure per la força. Els sospitosos anaven encaputxats i duien dues armes: una escopeta amb els canons retallats i una pistola. Dos dels individus van agafar el propietari, mentre que Fajardo s'hauria quedat en tot moment davant del garatge vigilant.

Els seus suposats còmplices van pegar a Aulinas al cap amb una de les armes i li van ocasionar una ferida al costat de l'ull i una altra al nas, on encara té les marques. També el van mig escanyar, li van retorçar el braç dret perquè els obeís, el van advertir que si cridava el matarien i li van deixar clar que buscaven diners. Després van destrossar el pany d'una porta del garatge que connecta amb unes escales que condueixen a la primera planta, on hi ha l'habitatge. Van obligar l'home a pujar fins dalt, però la porta estava tancada i el denunciant els va insistir que no tenia les claus. Com que feia força calor i els delinqüents estaven nerviosos, la víctima els va poder veure el rostre, ja que es van aixecar el passamuntanyes diverses vegades.

Un testimoni va avisar

Un veí que viu a l'edifici del davant va veure moviments estranys a casa d'Aulinas, va avisar la policia i els individus van fugir sense res. Aquella mateixa nit, els Mossos van inspeccionar l'immoble i els indicis recollits els van portar a Fajardo, a qui van arrestar l'endemà.

Del seu historial, cal recordar que Fajardo va fer anar de corcoll la Guàrdia Civil el 1992 després que s'escapés de la policia i visqués amagat en zones boscoses de la Garrotxa i el Ripollès. Nascut a Alameda (Màlaga), va viure bastants anys a Castellfollit de la Roca. Quan el 9 de gener del 1992 estava sent conduït emmanillat a l'Audiència de Castelló de la Plana per ser jutjat per un atracament a la Caixa Rural de Morella el 1990, va aconseguir fugir corrent. La llibertat li va durar mig any, fins que la Guàrdia Civil el va interceptar a Cornellà del Terri. Al cotxe, duia armes, un ganivet i un esprai, i d'aquells sis mesos li van atribuir un assalt a la fàbrica Bimbo de Vilamalla, i un atracament en un banc de Banyoles i en un altre de Camprodon.

El 2004 es va evadir del centre penitenciari de Figueres, on no va tornar després d'un permís. El temps que va estar lliure va usar la documentació d'un home que va conèixer a la presó. Dos anys després, va ser detingut per la Guàrdia Civil a Maó. Els Mossos també el buscaven pel robatori d'un cotxe a Sant Feliu de Guíxols, per l'assalt en un restaurant de Sant Joan de les Abadesses, per furts al Ripollès i per haver ocupat un habitatge de Sant Joan de les Abadesses. A banda, el 29 de maig passat havia de ser jutjat a Girona per un intent de robatori a Ripoll que va protagonitzar presumptament aquest any amb el seu fill Òscar, però aquest darrer no es va presentar i la sessió es va ajornar fins al setembre.

LA FRASE

Em van retorçar el braç, em van advertir que si cridava em matarien i em van dir que volien diners
Josep Aulinas
veí d'olot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.