Successos

successos

Localitzen el vehicle que van robar a les víctimes de l'assalt violent a Campllong

Els lladres que van ruixar amb gasoil una mare i una filla van abandonar el seu cotxe en un descampat, a la zona de Maçanet

El turisme no presenta danys

Els Mossos d'Esquadra van trobar dissabte passat el vehicle que tres lladres es van endur d'una casa de Campllong, on van lligar la propietària, Eva Barris, i la seva filla, les van ruixar amb gasoil i les van amenaçar que les cremarien per tal que els entreguessin la clau de la caixa forta. Una vegada en van haver buidat el contingut, van fugir amb un BMW 118D de color gris. Aquest cotxe, propietat de la noia, va acabar sent abandonat pels delinqüents a la zona de Maçanet de la Selva. Dos dies després de l'assalt, els agents el van localitzar en un descampat al qual s'arriba per un camí que surt de l'N-II. Els investigadors van traslladar l'automòbil a la comissaria de Santa Coloma de Farners. Van inspeccionar-lo per intentar trobar-hi empremtes i, aquell mateix vespre, van comunicar la notícia a les víctimes. L'endemà, mare i filla es van desplaçar a les dependències policials per anar-lo a recollir i van comprovar que els individus no hi havien causat desperfectes.

El que segueix en peu, en canvi, és la recerca dels tres autors del robatori. A quarts de nou del vespre del 29 de novembre, van accedir a can Barrera de Campllong, situat al veïnat de la Bruguera. La filla va arribar a casa i els assaltants la van abordar just quan baixava de l'automòbil. Eren tres homes que portaven la cara mig tapada i duien guants i que semblaven magribins.

Li van col·locar un ganivet al coll i li van exigir les claus de l'immoble. La noia primer els en va donar unes que no eren les de la porta, en un intent de veure si la seva mare s'estranyava i alertava la policia. La progenitora no va sentir res i els lladres, en adonar-se que els havia enganyat, la van colpejar i la van obligar a lliurar-los les claus bones. Van entrar i van anar directament a la cuina, on hi havia la mare. Al domicili hi viu Eva Barris, que està prejubilada, i la filla, que treballa a Amer. Primer van lligar la filla i les van conduir a una habitació, on un d'ells es va encarregar de vigilar-les mentre els altres dos van regirar la propietat.

Quan van descobrir la caixa forta, les van amenaçar, colpejar i ruixar amb gasoil per obtenir-ne la clau. Els lladres van encendre un paper davant seu i van fer veure que els calarien foc perquè no es resistissin a entregar-la. Quan van haver assolit el seu objectiu i la van haver obert, van sostreure els 1.000 euros aproximadament que hi havia. També van carregar tot el que havien arreplegat (joies, telèfons mòbils, un ordinador i altres aparells electrònics) al cotxe de la noia i van escapar amb el vehicle. Van marxar deixant lligades les dones, que van tardar una hora a poder alliberar-se. Les víctimes van trucar tot seguit a emergències i la filla va haver de ser atesa a l'hospital Trueta de Girona per les contusions que li van ocasionar. Pels volts de les onze de la nit, els Mossos van acudir a la casa i van avisar a totes les comissaries per si s'interceptava el BMW 118D que s'havien emportat, i que finalment s'ha pogut recuperar.

LA DATA

29.11.12
Tres homes que anaven amb la cara mig tapada i duien guants van robar dues dones a Campllong.
2
dies
després de l'alarmant robatori, la policia va recuperar el BMW 118D amb què van fugir els sospitosos.
1.000
euros
aproximadament es van emportar els delinqüents de la caixa forta de l'habitatge, al veïnat de la Bruguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.