Successos

SEGURETAT

Amenaça de fer explotar el Paradise si “l'amo no paga”

Envien un correu electrònic a periodistes i cossos de seguretat per advertir José Moreno que si no paga els deutes procediran a la seva aniquilació i faran explotar fins a l'última pedra del seu negoci

La investigació dels atemptats contra el bordell Paradise de la Jonquera es complica amb l'aparició de l'amenaça de “fer explotar fins a la darrera pedra del negoci” si l'amo del prostíbul, Josep Moreno, no paga “els deutes que té amb nosaltres (ell ja sap a qui deu)”. Aquestes amenaces les conté un correu electrònic que ha estat enviat a diferents cossos policials (Mossos, Guàrdia Civil i Policía Nacional) i a diversos mitjans de comunicació per part d'un emissari autoanomenat “alberto marquez” des de l'adreça electrònica: [email protected] la vigília de Nadal a les 19.36h. El comunicat, escrit en un correcte castellà, exposa: “Que mentre el senyor José Moreno no pagui els deutes que manté amb nosaltres (ell ja sap a qui deu) li continuaran fent explotar artefactes al seu negoci, cada cop d'una potència més gran, i esperem que José Moreno compleixi amb les obligacions contretes o ho considerarem una declaració de guerra oberta i procedirem a la seva aniquilació i farem explotar fins a la darrera pedra del negoci.”

Els Mossos han incorporat la carta amenaçadora a les diligències que mantenen obertes en relació amb els diferents atemptats contra el club Paradise. Tot i que no tenen clar si l'amenaça del correu electrònic prové del mateix grup que el dia 12 va llençar dos còctels molotov i el dia 23 va deixar un cotxe bomba (amb un quilo de dinamita i dues bombones de butà) davant del club, consideren que el correu en si constitueix un delicte d'amenaces i treballen per localitzar-ne l'autor. Els investigadors també estan fent investigacions per intentar descobrir si José Moreno té deutes amb proveïdors o distribuïdors. I la hipòtesi que tampoc es descarta és que l'amo del club sigui objecte d'algun grup mafiós dedicat professionalment a l'extorsió. Fins ara Moreno sempre ha negat a la policia que sigui objecte de cap extorsió i fonts de l'empresa asseguren que estan al corrent de pagament amb tots els proveïdors i que no tenen deutes.

Per altra banda, els Mossos continuen analitzant l'Opel Astra que els quatre individus armats van deixar amb la dinamita davant del Paradise i el Porsche Cayene que van cremar a Capmany, per intentar trobar alguna pista sobre els autors de l'atemptat. L'Astra l'havien robat a Castelló d'Empúries i el Porsche, a Torroella. Al Porsche li havien posat unes plaques de matrícula falses mentre que les autèntiques, franceses, eren a l'interior del mateix vehicle.

LA DATA

23.12.12
quatre encaputxats
van deixar un cotxe carregat de dinamita i dues bombones de butà davant del bordell.

Més signatures per fer-lo tancar

Paral·lelament a l'embranzida pseudoterrorista contra el prostíbul i José Moreno, continua la campanya pacifica de recollida de signatures per demanar el tancament del bordell, promoguda per ll'actriu Mabel Lozano. Després d'un període de treva informativa, ahir, els responsables de la campanya de recollida de signatures van enviar un nou comunicat en què anunciaven que ja havien recollit 65.000 firmes per reclamar el tancament del Paradise. Mabel Lozano confia que aviat ja en seran 100.000. Mabel Lozano fa temps que està compromesa en la lluita contra el tràfic de dones i contra les xarxes que les obliguen a prostituir-se. El que no entenen els responsables del Paradise és que la campanya de l'actriu es dirigeixi només contra el seu bordell, perquè n'hi ha molts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.