Successos

successos

Mor un veí de Girona en caure per un barranc a Oix

L'home es va precipitar per la zona de la cresta del Ferran des d'una alçada de 80 metres d'alçada

Continua la recerca de la dona francesa desapareguda a prop de Font-romeu

Ramón Prat Esteba, un excursionista veí de Girona de 48 anys, va perdre la vida al caure accidentalment al fons d'un barranc des d'una alçada de 80 metres mentre estava realitzant una ruta per la zona de la cresta del Ferran a Montagut i Oix. L'home va sortir divendres passat a fer aquesta ruta i s'esperava que tornés diumenge. Al no tornar, els familiars van donar l'avís de la seva desaparició. Pels volts de les sis de la tarda es van activar efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup Caní de Recerca dels Bombers de la Generalitat, amb vuit dotacions terrestres. A més, també es van activar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra. Les tasques de recerca es van allargar fins ahir a les tres de la matinada, quan efectius del GRAE van localitzar el cos sense vida de l'excursionista al fons d'un barranc. Amb la llum del dia els Bombers tenien previst rescatar el cos a les vuit del matí, però no va ser fins la una del migdia que els treballs no van poder finalitzar pel fort vent de tramuntana que bufava a la zona que va dificultar la tasca de l'helicòpter de salvament.

Per altra banda, ahir va continuar la recerca de Florence, una turista francesa de 53 anys que va desaparèixer a prop de Font-romeu, a l'Alta Cerdanya. La dona, resident a la regió de París, va arribar divendres a Targasona per estar-hi uns dies de vacances, on normalment sol allotjar-se i fer excursions. Va ser precisament aquí on s'ha localitzat part de seus estris personals. La cerca la dirigeix la gendarmeria francesa, amb un grup especialitzat de muntanya, un equip de la unitat canina i un helicòpter que diumenge no es va poder enlairar per les males condicions meteorològiques que havia a la zona.

Rastregen la targeta

A aquest equip es van afegir voluntaris i personal de l'estació d'esquí de Font-romeu, que van seguir la recerca amb motos de neu. Així mateix, la policia francesa també està cercant pistes de la dona a través del rastreig de la seva targeta de crèdit que va utilitzar abans de desaparèixer. En el moment de la desaparició, la dona duia una llarga jaqueta de color bordeus, bufanda, un barret i sabates de muntanya. La desapareguda mesura 1,60 metres d'alçada, pesa 45 quilos, té els cabells curts i la pell pàl·lida.

LA XIFRA

80
metres
d'alçada. L'excursionista va caure accidentalment al fons del barranc a la zona de la cresta del Ferran


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.