El jutge castiga amb la pena màxima els dos menors que van assassinar Maores

Condemna a cinc anys d'internament l'autor confés del crim i a quatre anys i nou mesos el seu còmplice

Aquella fatídica nit, Maores no va dubtar a baixar al carrer a trobar Sergio quan ell li ho va demanar. Estava enamorada d'ell i pensava que el seu company de l'IES Can Mas li demanaria per sortir junts. Sergio l'esperava al portal de casa seva acompanyat del seu amic Luis i duia un pal de senderisme amb punta de ferro, habitual per trescar per les muntanyes.

Els tres menors van dirigir-se després a un descampat situat al carrer de la Indústria. Sergio suposadament estava molest perquè unes hores abans tothom havia vist com es petonejava amb Maores i volia parlar amb ella. El mòbil del brutal crim, però, no s'aclarirà, ja que el menor es va negar a declarar en el judici, que es va celebrar la setmana passada. Sergio, però, sí que va trencar el seu silenci durant la investigació del cas. En aquell moment, va confessar que va colpejar la seva companya de classe amb el pal de senderisme fins a desfigurar-li la cara i que li va tallar el coll amb una navalla, mentre Luis presenciava l'agressió. L'endemà dels fets, els dos amics van anar a jugar a futbol i a la Play, fins que la pressió va fer que s'entreguessin a la policia.

Sergio va assegurar durant la seva confessió que sentia unes veus que li deien que ho havia de fer, tot i que els forenses van explicar en el judici que el menor no té cap trastorn mental i que és plenament conscient dels seus actes. Pel que fa a Luis, el jove va explicar que la nit dels fets Sergio i Maores van començar a barallar-se i que ell va intentar separar-los, fins que el seu amic li va dir que no s'hi fiqués o seria pitjor per a ell. Segons el menor, ell es va quedar a la vorera del davant, on un camió li tapava la visió de Maores i el seu botxí. Malgrat la versió exculpatòria de Luis, les converses de Messenger que el menor va mantenir amb Sergio aquells dies indiquen que coneixia les intencions del seu amic. I és que, entre altres coses, els nois van comentar amb cinisme si a la víctima encara li bategava el cor o no després de la pallissa.

Ara, gairebé nou mesos després del brutal crim, el titular del jutjat de menors número 3 de Barcelona ha condemnat Sergio a cinc anys d'internament en un centre de justícia juvenil i a tres anys més de llibertat vigilada per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. Aquesta és la pena màxima a què podia ser condemnat, ja que així ho estableix la llei quan els menors acusats tenen menys de 16 anys. Pel que fa a Luis, el jutge considera provat que va presenciar el crim i l'ha castigat amb quatre anys i nou mesos d'internament. Ell, com el seu amic, també haurà de complir tres anys de llibertat vigilada. A banda d'imposar aquestes mesures als dos menors, la sentència també obliga els seus pares a indemnitzar la família de Maores amb un total de 525.000 euros. La defensa de Luis, exercida per l'advocada Carme Gómez, va anunciar ahir que impugnarà la sentència davant l'Audiència de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.