Els Mossos detecten la proliferació de denúncies falses a l'Ebre

La majoria es presenten amb l'objectiu de cobrar els diners de l'asseguradora

El cos de seguretat dels Mossos d'Esquadra va informar ahir que els membres de la regió policial de les Terres de l'Ebre han descobert en les darreres setmanes diversos casos de simulació de delicte. Alguns d'ells estarien motivats pel cobrament d'assegurances o bé per amagar fets delictius reals comesos pels mateixos denunciants. En total, han detingut dues persones per aquest motiu i n'han quedat imputades sis més.

Entre els casos més destacats, hi va haver la imputació, el novembre passat, de tres persones per haver simulat un robatori amb força pel mètode d'obrir un forat en un bar de Flix. Segons la denúncia, uns individus haurien entrat per un forat a l'establiment i haurien destrossat la màquina escurabutxaques per endur-se la recaptació. Les exhaustives gestions de la unitat d'investigació (UI) de l'àrea bàsica policial (ABP) de la Terra Alta-Ribera d'Ebre van acabar determinant que els propietaris del negoci haurien estat els responsables del suposat robatori i, probablement, també d'un altre presumpte robatori denunciat abans que es fes efectiu el desplegament dels Mossos d'Esquadra a la demarcació, el novembre del 2008. De fet, el que pretenien era cobrar l'assegurança per la reparació d'un forat a la paret i, a banda, la que cobreix les màquines escurabutxaques. Paral·lelament, a la mateixa ABP, va quedar imputat un altre individu per haver simulat el robatori i furt d'ús del seu vehicle en una benzinera, però les càmeres de seguretat de l'establiment van revelar que mentia.

Des de principis de febrer, però, el nombre de casos de suposades simulacions de delicte han proliferat. Per exemple, a l'ABP del Baix Ebre, agents de la UI van detenir un veí de Tortosa per haver simulat el robatori d'una furgoneta que havia llogat dies abans. Es dóna la casualitat, però, que la furgoneta es va recuperar a França amb una gran quantitat de tabac, suposadament sostreta, d'un estanc de Tortosa. El denunciant va entrar en nombroses contradiccions i la UI va comprovar que el vehicle no presentava cap signe d'haver estat forçat.

També a Tortosa, una jove va quedar detinguda per haver simulat el robatori del seu cotxe l'endemà d'haver estat aturada per la policia local de Roquetes en un control d'alcoholèmia. La noia, que segons el cos municipal conduïa el vehicle, va fugir després de fer la primera prova. Al cap de poc, va denunciar a la comissaria de Tortosa la sostracció del seu vehicle, que havia deixat abandonat al punt de control de la policia. I finalment, a l'ABP del Montsià, han quedat imputades dues persones. Una d'elles va denunciar el robatori de la seva bossa, però es va demostrar que l'havia perdut i que volia cobrar l'assegurança de diversos objectes que hi duia. L'altre va simular el robatori violent d'un ordinador que, suposadament, els presumptes lladres li van retornar al cap de pocs dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.