Successos

successos

Assalt violent en una masia emboscada a la Miana

Uns lladres van agredir amb un pal el llogater, li van causar ferides al cap, li van robar una escopeta i 1.600 euros, i el van lligar

Quan es va deslliurar, va anar a demanar auxili a una casa rural

Dos encaputxats van assaltar el 4 de maig el llogater d'una casa aïllada del nucli de la Miana, pertanyent al terme de Sant Ferriol. La víctima, d'uns 70 anys, havia tingut temps enrere una empresa de camions i, a més, era patró de barco. Fa aproximadament dos anys es va instal·lar en aquest mas, on s'encarrega de cuidar la finca (propietat d'uns empresaris de Girona), i en la qual hi ha una altra casa que queda just al davant de la que ell habita. Tot sembla indicar que els lladres d'aquest robatori violent –que no havia transcendit fins ara– van actuar per encàrrec d'una tercera persona que els va proporcionar informació. Durant el saqueig, l'inquilí va veure que sabien molts detalls d'on estaven les coses. Quan els delinqüents van irrompre a dins, li van exigir que els entregués 20.000 euros que, segons ells, estaven convençuts que guardava a l'habitatge. L'home els va insistir que no tenia aquests diners; però el van amenaçar per tal que confessés on eren i el van ferir greument. Anaven armats amb un pal, amb el qual li van propinar cops al cap i li van ocasionar dues ferides obertes.

Malgrat que van escorcollar a fons la propietat, no van trobar el botí de 20.000 euros que reclamaven. No se'n van anar, però, amb les mans buides. Van sostreure la cartera al masover, on hi tenia uns 1.600 euros, i l'escopeta. Abans de marxar, els assaltants el van deixar lligat per guanyar temps abans que la víctima pogués alertar dels fets. Si l'avís a la policia hagués sigut més immediat, hi hagués hagut la possibilitat que els agents els haguessin barrat el pas durant la fugida, ja que des de la casa de la víctima fins a la carretera hi ha uns set quilometres per un camí de terra. Es dóna la circumstància, a més, que el masover no disposa ni de telèfon mòbil ni de fixe per trucar.

Ajudat al Mas Campolier

Quan la víctima es va aconseguir deslligar, va agafar el seu vehicle i va dirigir-se a l'habitatge més pròxim per demanar ajuda. Tot i que estava malferit, va conduir fins al Mas Campolier, que és una casa de turisme rural situada a uns dos quilòmetres de la finca en què resideix. Els seus responsables el van auxiliar, ja que van veure a l'home sagnant, i van avisar immediatament els Mossos d'Esquadra i els sanitaris del SEM.

La víctima sospita que els encaputxats eren dos homes d'ètnia gitana. Uns quinze dies abans de l'assalt violent, uns desconeguts van entrar a casa seva quan ell no hi era, la van regirar i es van endur diverses pertinences. D'altra banda, al maig, tres lladres van assaltar el domicili d'una veïna de Llagostera, a qui van col·locar una bossa al cap i la hi van enrotllar amb cinta adhesiva. I el 6 de juny, també a Llagostera, cinc encaputxats es van emportar diners, joies i una bicicleta del Mas Boada, on van ferir l'amo i el masover. Els van lligar a ells i les seves dones.

LA DATA

04.05.13
La víctima,
d'uns 70 anys, va ser abordada a casa seva, situada uns set quilòmetres bosc endins.

LES XIFRES

20.000
euros
reclamaven els delinqüents al masover. Al final, es van emportar la cartera de la víctima, amb 1.600 euros.
2
homes
amb el rostre cobert amb passamuntanyes i armats amb un pal van cometre el robatori violent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.