Successos

successos

Un mort a Figueres en una baralla entre clans gitanos

Un jove francès de 30 anys mor tirotejat després d'una discussió entre dos grups al cementiri

Hi ha tres detinguts, entre els quals l'autor del crim, que va ser arrestat al mateix lloc dels fets

Una picabaralla entre dos clans d'ètnia gitana va acabar ahir en crim, a Figueres. Un jove de 30 anys va morir tirotejat davant del cementiri. Els fets van tenir lloc a quarts de dotze del migdia, quan dos clans gitanos –l'un de Gavarre (França) i l'altre del barri de Sant Joan de Figueres– van tenir una discussió molt forta dins del cementiri, a la zona nova. Fins al lloc es van desplaçar patrulles de la Guàrdia Urbana per intentar calmar els ànims. Un cop allà, els membres dels dos grups van assegurar a la policia que no passava res, que estiguessin tranquils. Segons assenyala la investigació, immediatament després, els responsables dels clans gitanos van fer marxar del cementiri els protagonistes que havien iniciat la picabaralla. Un cop fora de les instal·lacions, la discussió no es va aturar, sinó que va anar a més. Un d'ells va dir un exabrupte a l'altre, el qual va respondre traient una pistola i disparant contra l'altre a boca de canó. “Llavors tot van ser corredisses i crits”, va dir un testimoni dels fets ahir a les portes del cementiri de Figueres.

En ple dia dels difunts

El succés va tenir lloc en plena jornada de visita als cementiris amb motiu del dia dels difunts, i a poca distància d'on precisament es feia un acte institucional en memòria de víctimes de la Guerra Civil en què participava el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el delegat territorial del Departament d'Interior, Albert Ballesta, i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip. De fet, Felip va explicar als periodistes que els assistents a l'acte van poder escoltar quatre o cinc trets. Precisament, va ser un caporal de la Guàrdia Urbana de Figueres, que acompanyava el conseller i l'alcaldessa, que va detenir el sospitós de la rajada de trets.

Atesa la gravetat dels fets, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van desplegar un gran dispositiu policial per tota la ciutat per detenir els presumptes còmplices del crim. El dispositiu va permetre que els Mossos detinguessin un home i una dona. Tots ells –fins i tot l'autor dels trets– tindrien un vincle de parentiu o personal amb el clan Cortés del barri de Sant Joan de Figueres, segons assenyalaven ahir les primeres informacions. Es tractaria dels ocupants d'un vehicle que hauria sortit a tota velocitat del lloc on s'havien produït els fets. Quan la policia els va interceptar, la dona –que era la copilot– va llançar una arma per la finestra. Arran dels fets, van ser detinguts pels Mossos: l'un, per conducció temerària, i l'altre, per un delicte de tinença il·lícita d'una arma de foc. A part dels controls en carreteres, la policia també va dur a terme diversos escorcolls en domicilis del clan relacionat amb el tiroteig. En el dispositiu la policia va comissar dues armes: una Walter i una Magnum. Així mateix, van localitzar un mitjó ple de munició.

Tragèdia i drama

Pels volts de les tres de la tarda, mentre la comitiva judicial i els agents policials eren al lloc dels fets, es van viure moments de molta tensió quan la família del difunt va ignorar el cordó policial per accedir on era el seu familiar mort. L'incident no va anar a més, tot i l'angoixa del moment. De fet, la dona de la víctima era al lloc en el moment dels fets, i es va viure un episodi de gran drama quan es va abraçar al seu marit quan ja era mort a terra i ella va quedar tota tacada de sang.

Desplegament policial al barri de Sant Joan

“No sabem si és una revenja; circulen diverses hipòtesis que encara s'estan investigant”, va assegurar l'alcaldessa de Figueres ahir a les portes del cementiri. Atesa la situació tan tensa que podria viure la ciutat en les pròximes hores, Felip va avançar que els Mossos d'Esquadra han desplaçat fins a Figueres, i especialment al barri gitano de Sant Joan, diverses dotacions procedents de Girona i de les comarques barcelonines per garantir la seguretat i evitar qualsevol aldarull a conseqüència del crim. De fet, segons Felip, els agents tenen avisos que alguns familiars de la víctima es podrien estar dirigint al barri de Sant Joan i, per això, s'ha fet un gran desplegament policial en aquesta zona. “Des d'un primer moment, ens hem posat en contacte amb el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i s'ha activat tot un reforç per prevenir el que pugui passar en les pròximes hores o dies”, va dir l'alcaldessa. De fet, els Mossos van aturar almenys dos turismes a la sortida de Figueres, a la zona d'Hostalets de Llers, amb diversos membres relacionats al clan gitano francès al qual pertanyia la víctima. Pels volts de les cinc de la tarda, enmig d'un gran dispositiu policial i ocultat pels Mossos d'Esquadra, l'autor dels trets va tornar al lloc del crim per fer la reconstrucció dels fets. Es preveu que en les pròximes hores passi a disposició del jutge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia