Successos

Demandaran l'Spring Break per haver malmès la imatge turística de Calella

L'alcaldessa anuncia que denunciarà el responsable del festival, paradigma del “turisme de borratxera”

La trobada s'ha tancat sense incidents greus

Demanda civil contra l'agència turística francesa Playa i Fiesta per haver danyat la imatge turística de Calella i haver-la vinculat a una destinació del conegut com a “turisme de borratxera”. Aquesta és la contundent resposta de l'Ajuntament de la ciutat a la celebració de l'Spring Break aquest cap de setmana passat al municipi, que ha portat prop de mil joves menors de 30 anys atrets, sobretot, pel consum d'alcohol sense límits. L'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU), va reiterar ahir “la tolerància zero” del seu consistori davant l'intent d'algun empresari local de “recuperar unes pràctiques” que la ciutat no vol i que “ja no tenen cabuda” al municipi. Candini explica que els serveis jurídics de l'Ajuntament treballen per determinar el cost econòmic que ha suposat per a la ciutat haver sortit durant prop d'una setmana en els mitjans de comunicació “com una destinació on l'incivisme formava part de l'oferta d'oci”. “Obtindrem la quantitat a reclamar basant-nos en les vegades que hem aparegut en diaris, televisions i ràdios, i el cost que això suposaria en cas que s'hagués hagut de contractar la publicitat”, indica l'alcaldessa, que hi afegeix que no es descarta demanar a l'operador turístic que pagui una campanya de la ciutat “en positiu” per la mateixa quantitat.

Efectes mínims

Pel que fa als efectes del pas dels turistes francesos per Calella, els incidents han estat “mínims” i s'han resolt aixecant una trentena d'actes, la majoria contra l'ordenança de civisme de la ciutat. Montserrat Candini ho vincula en bona part al desplegament policial d'agents locals i mossos que hi ha hagut aquests dies. “La pressió sobre aquests turistes ha estat molt dissuasiva”, comenta. L'alcaldessa assegura que els responsables de l'Spring Break li han fet arribar la seva queixa perquè s'han sentit “maltractats” i diuen que no pensen repetir a la ciutat. “Em fa feliç saber que no tornaran, i vull que en prenguin nota la resta d'operadors turístics que vulguin venir amb la mateixa idea”, afirma, i valora que la resposta del consistori també ha servit d'avís a un sector “que majoritàriament aposta per un turisme de qualitat”.

LA XIFRA

30
expedients
s'han obert durant els tres dies que ha durat l'Spring Break, la majoria contra l'ordenança de civisme.

El sector hoteler lamenta el ressò

La presidenta de l'Associació Turística de Calella (ATC), Isabel Mallol, va lamentar el ressò mediàtic “tan negatiu” que s'ha fet aquests dies de la ciutat. “Ha estat excessiu i ha afectat tot un sector que fa anys que treballem per convertir el municipi en una destinació turística de qualitat”, va comentar ahir, i hi va afegir que les informacions han arribat també a mitjans holandesos i britànics. Per Mallol, no hi ha arguments vàlids que justifiquin omplir els hotels amb turistes “que no garanteixin una actitud cívica” i recorda que “a Calella no s'hi val tot”. La responsable màxima de l'ATC es pregunta qui hauria d'assumir el sobrecost del desplegament policial que hi ha hagut aquest cap de setmana. “L'han de pagar els ciutadans, tots els hotelers o només aquells que han provocat que hi hagués més agents?”, va puntualitzar. Mallol va avançar que l'ATC debatrà en una junta si cal prendre altres mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia