Successos

Detenen tres dels lladres de gasolineres

Els arrestats resideixen a Blanes, són de nacionalitat romanesa i dos d'ells són germans

Els imputen 9 robatoris

Es creu que actuaven amb dos homes més

Tres membres d'una banda, que estaria al darrere de gran part de la llarga llista d'assalts en gasolineres que han tingut lloc aquest any a les comarques gironines, van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra dijous de la setmana passada, a Lloret de Mar. Els acusats viuen a Blanes, són de nacionalitat romanesa i tenen edats compreses entre els 29 i els 37 anys. Es tracta de Romica Fluerica, el seu germà Ioan i Marius Daniel Oance. S'havien especialitzat presumptament a entrar en benzineres que tanquen durant la nit, en què el seu objectiu era endur-se la màquina del tabac. L'acostumaven a traslladar fins a alguna zona boscosa propera, la rebentaven, la buidaven dels diners i del tabac que contenia i la deixaven abandonada. Des del gener fins a principis d'aquest mes de juny, haurien perpetrat nou robatoris en gasolineres de la Selva, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà, l'Alt Empordà i el Gironès.

Assistits per l'advocada Maria Antonia Silva Vargas, els germans Fluerica i Oance van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 1 de Blanes, que era el que estava de guàrdia. Tant davant la policia com després en seu judicial, es van acollir al seu dret a no declarar. La jutgessa, Begoña Sos Castell, va decretar posteriorment la seva posada en llibertat amb càrrecs. Els va imposar l'obligació, però, de presentar-se al jutjat entre els dies 1 i 15 de cada mes. El jutjat de Blanes, a més, es va inhibir a favor del d'instrucció número 2 de la Bisbal, que és el que es faria càrrec de la causa, tenint en compte que el Baix Empordà és la comarca on s'han registrat el major nombre d'episodis.

La investigació, de moment, continua oberta. No es descarta que hi pugui haver més detencions en els pròxims dies. Tot fa pensar, de fet, que la banda estaria integrada per dues persones més. Oance i els germans Fluerica ja van ser identificats el passat 28 de març. Després que els Mossos tinguessin coneixement que s'havia produït un robatori a la Repsol de Torroella de Montgrí, van aturar un vehicle, en el qual anaven els tres arrestats. Juntament amb ells, a l'interior de l'automòbil hi havia dos ciutadans romanesos més, que també han estat objectiu de la investigació.

Als tres detinguts el dia 12 de juny se'ls imputen nou delictes de robatori amb força, així com pertinença a grup criminal. Haurien comès els saquejos a Riudarenes, Palol de Revardit, la Pera, Platja d'Aro, Saus, Torroella, Girona, Regencós i Caldes de Malavella. Entre tots aquests llocs, van aconseguir sostreure diners i tabac per valor de més de 13.165 euros, sense comptabilitzar els desperfectes que també han ocasionat en els negocis.

Pel que fa al modus operandi, el cap de l'àrea d'investigació criminal de la regió policial de Girona, Josep Monteys, va explicar que sempre seguien el mateix patró. El grup, que tenia una gran mobilitat, seleccionava gasolineres que estiguessin en zones no urbanes i que disposessin de màquina de tabac. Hi feien una primera visita per veure com era la seva distribució. Un cop a l'establiment, forçaven la persiana i s'emportaven la màquina sencera. En algunes ocasions,van fer servir un carretó de súper per transportar-la i obrir-la finalment en un lloc més apartat.

LES DATES

22.01.14
Tres lladres
van cometre un robatori frustrat a la Repsol de Palol. Un dispositiu que llança fum els va foragitar.

LA FRASE

23.01.14
Van arrencar
la màquina del tabac de la Repsol situada a la C-63, a Riudarenes. Estava enclavada en una paret.
29.01.14
Les càmeres
van gravar 4 homes tapats i amb guants enduent-se la màquina de tabac de la Repsol de la Pera.
03.02.14
Van intentar
sostreure la màquina de tabac de la Repsol de l'entrada de Platja d'Aro. No ho van aconseguir.
04.02.14
Van agafar
la màquina expenedora de tabac de l'estació de servei de Saus, situada a la carretera de l'Escala a Orriols.
28.03.14
Els Mossos ja van identificar els ara detinguts després d'un robatori a la Repsol de la GI-641, a Torroella.
29.05.14
Cinc encaputxats
es van emportar la màquina de la BP de la Creueta, a Girona. Un veí la va trobar en un camp.
03.06.14
Quatre homes
van robar la màquina de l'estació de servei de Regencós. La van esbotzar a uns 200 metres.
05.06.14
Sostreuen cigrons i 1 quilo d'arròs
de la benzinera situada al quilòmetre 701 de l'N-II, a Caldes de Malavella.
Aquest grup hauria sostret, entre el gener i el juny, diners i tabac per valor de més de 13.000 euros
Josep Monteys
cap de l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona dels mossos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia