Successos

L'acusació popular recorrerà contra la sentència davant del Suprem

Els grups, associacions i entitats d'aquesta plataforma consideren “poc edificant” la decisió del tribunal que jutjava el cas Panzer

Les entitats que han exercit l'acció popular en el judici de l'anomenada «Operació Panzer», han anunciat que estudien interposar un recurs davant el Tribunal Suprem contra la sentència que ha absolt els acusats de pertànyer a l'organització neonazi «Frente Antisitema» en declarar nul·les les escoltes telefòniques, al mateix temps que han instat la Fiscalia a que interpose un recurs de cassació.

Així ho han expressat, mitjançant un comunicat difós pel Moviment contra la Intolerància, l'Acció Popular contra la Impunitat, que es va personar en aquesta causa com a acusació popular i formada per diferents associacions, entitats i partis polítics d'esquerra del País Valencià.

L'acció popular, qualifica la sentència de “poc edificant” des del punt de vista de la defensa dels valors democràtics i els drets humans.

L'acusació popular entén que “la legalitat de l'auto emès pel jutge que autoritzà les intervencions telefòniques dels acusats, compta amb el suport d'abundant jurisprudència i també l'Ofici de la Guàrdia Civil, en senyalar un web on es venien armes prohibides, qüestió aquesta que fins i tot reconeix la sentència.

Així doncs, l'acusació popular entén que hi ha base suficient per a encetar un recurs davant el Suprem, per la qual cosa, el departament jurídic ha començat a estudiar aquesta interposició.

Però a més, emplaça la Fiscalia a presentar recurs de cassació davant aquesta sentència.

Finalment, Acció Popular fa l'advertiment del perill que suposa l'eufòria d'aquests grups neonazis a les xarxes socials, una vegada tinguen coneixement de l'absolució dels encausats.

Que intervinva el CGPJ

El diputat d'Esquerra Unida - Els Verds Ricardo Sixto, ha exigit al Consell General del Poder Judicial, que òbriga una investigació seriosa i coherent sobre els fets produïts, perquè considera que “el que ha passat i encara continua passant amb els grups neonazis i la judicatura al País Valencià és molt greu”.

El representant polític opina que “sembla molt sospitós que algunes trames feixistes investigades per la policia, surten absoltes a l'Audiència de València de manera sistemàtica”.

Per aquesta raó, per a Esquerra Unida del País Valencià, ha de ser el Consell General del Poder Judicial qui prenga cartes en aquest assumpte i investigue fins el fons aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia