Successos

La dona assassinada a Sant Pere Pescador es va intentar defensar de l'atac

El cos de la víctima no presentava senyals de lesions que poguessin ser de maltractaments anteriors

L'homicida, que fins ara ha callat, va avui al jutjat

Hajiratou Jawo, la dona de 32 anys de Sant Pere Pescador que dilluns va ser assassinada pel seu home, Musa Baldeh, va intentar defensar-se de l'atac perpetrat amb un ganivet i un tallant de cuina. Això es desprèn de les ferides de defensa (talls a braços i mans) que els forenses han detectat en el cos de la víctima a l'hora de fer-li l'autòpsia. Els crits d'auxili que va fer i que va sentir la seva cunyada des del pis de dalt ja denoten que la víctima es veia a venir l'atac: “Ajuda'm, que em vol matar!”

La inspecció del cos a la taula d'autòpsies no va detectar que la víctima, tot i el seu origen gambià, hagués estat sotmesa a la pràctica ancestral de l'ablació genital ni tampoc cap lesió (ni morats, ni fractures, ni lesions en procés de cicatrització o ja curades) que es pogués correspondre amb maltractaments propinats abans de l'atac mortal. El mes de febrer passat, Hajiratou Jawo va presentar una denúncia per maltractaments contra el seu home i va demanar que es dictés una ordre d'allunyament. Però el jutjat número 7 de Figueres (específic de violència sobre la dona) va considerar que no es donaven els requisits per decretar l'allunyament i les diligències es van arxivar perquè tampoc es va considerar acreditada l'existència de maltractaments.

Musa Baldeh, que no es va voler explicar durant la inspecció a l'escenari del crim (només va deixar anar que ella havia insultat els seus pares i avantpassats) i que també s'ha negat a declarar a la policia, serà posat avui a disposició judicial i tindrà l'oportunitat d'explicar el perquè de l'assassinat de la dona i també de l'intent d'atac al seu cunyat, a qui perseguia amb una espasa. Mamadou Baldeh assegura qui tres dies abans de l'assassinat Baldeh l'havia reptat a batre's en un duel a mort enmig d'un camp.

LA XIFRA

3
fills
menors tenien en comú Musa Baldeh i Hajiratou Jawo, i tots estan empadronats a Sant Pere Pescador.

El sospitós del crim del 2002, encara fugat

Sant Pere Pescador, un poble de 2.200 habitants, aproximadament, que dimarts es va bolcar en solidaritat amb la família de la dona assassinada, ja va ser l'escenari el 26 de setembre del 2010 d'un cruent assassinat. El belga Daniel Pierre Imantd, de 40 anys, amb casa a la població, va matar i esquarterar la seva ex-xicota Sabrina Tverbouss-Twerdy, també belga. Un cas que, com el crim de dilluns, els Mossos van resoldre ipso facto amb la detenció el mateix dia dels suposats autors.

En canvi, un altre assassinat que també es va perpetrar a Sant Pere Pescador no s'ha pogut tancat tot i que els Mossos tenen identificat el sospitós. Michel Domínguez, un conegut criador de gats de raça que havia guanyat molts concursos, va ser convocat a una cita mortal el 26 de juny del 2002. De matinada, un amic li va trucar al seu domicili d'Albons i Domínguez va anar a casa del seu amic, a Sant Pere Pescador, on hores més tard la seva dona el va trobar mort d'un tret al clatell. Des d'un primer moment, els Mossos van dirigir les seves sospites cap a Domenico Peretti, que va desaparèixer de la seva casa de Sant Pere Pescador juntament amb la seva companya, Martine Nicole Pellizari, la mateixa nit del crim. Els Mossos van muntar una recerca per la comarca, ensenyant la foto del sospitós, per intentar localitzar-lo. Però davant la possibilitat que Peretti hagués travessat la frontera, es va dictar una ordre de recerca i detenció internacional. Catorze anys després, totes les policies europees tenen vigent l'ordre de detenció de Domenico Peretti i Martine Nicole Pellizri i no consta que s'hagi trobat cap rastre dels dos fugitius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia