Successos

El Plaseqcat, activat per una fuita de benzè a Constantí

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) de la Generalitat va haver d'activar divendres el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) en fase d'alerta a causa d'una fuita de benzè a l'estació de Constantí (Tarragonès). El benzè és un hidrocarbur líquid que pot ser inflamable a temperatures relativament baixes.

Els fets van passar pels volts de tres quarts de deu del matí, quan l'empresa que gestiona la terminal de mercaderies de Constantí va alertar que hi havia una fuita en un vagó d'un dels trens. L'incident va provocar l'activació del Plaseqcat en fase d'alerta, així com el corresponent desplegament del protocol d'actuació.

Efectius dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar al lloc dels fets, on van constatar el degoteig del producte químic per una de les boques del vagó. Passades les 11 del matí, els tècnics van aconseguir reparar totalment la fuita i es va restablir la normalitat del trànsit ferroviari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia