Successos

Dos detinguts a Catalunya acusats de proselitisme per captació de gihadistes

Un home de Sant Vicenç dels Horts i un de Sant Feliu de Guíxols participaven en una comunitat virtual que editava material del grup terrorista DAESH

La Guàrdia Civil va detenir ahir dos homes, a Sant Vicenç dels Horts i a Sant Feliu de Guíxols, acusats de difondre missatges gihadistes a través de les xarxes socials. En aquesta operació es va detenir dues persones més a Melilla, dos germans que van crear i administrar, presumptament, una comunitat virtual on s'editava material propagandístic del grup terrorista DAESH. Aquest portal web, segons el Ministeri de l'Interior, va arribar a tenir més de mil seguidors i un gran impacte en zones de l'Estat espanyol amb un alt índex de radicalització islamista. Els dos detinguts a Melilla es dedicaven a reclutar dones que posteriorment acabaven integrant-se en aquest grup terrorista. Els detinguts a Catalunya, al seu torn, interactuaven en aquesta comunitat virtual i també en un grup de Facebook administrat des de Melilla, on feien proselitisme i miraven de reclutar gihadistes, segons el Ministeri de l'Interior.

A Sant Vicenç dels Horts la detenció va ser una sorpresa per a la comunitat islàmica. Així ho va explicar ahir Miloud Ocattaleb, president de l'Associació Cultural Islàmica, una de les dues entitats que agrupen la comunitat musulmana del municipi, d'unes 1.700 persones. “Aquest noi anava de tant en tant, no pas tots els divendres, a l'altra mesquita del poble”, va dir Ocattaleb. “La seva família és coneguda a Sant Vicenç perquè fa quaranta anys que hi viu. És una família integrada, com ho és en general tota la comunitat musulmana. Estem molt sorpresos per la detenció”, va afirmar.

Al carrer Llacuna, on viu el detingut, es va aplegar un grup d'amics que li van donar suport amb el crit de “no és terrorista” quan va sortir emmanillat, passades les deu del matí. “Us esteu equivocant, l'únic que va fer és mirar una pàgina”, cridava el grup quan els agents de la Guàrdia Civil el va treure de la casa. El germà del detingut va negar que aquest comparteixi els ideals del terrorisme islamista.

LA FRASE

Estem molt sorpresos. La seva família fa 40 anys que viu a Sant Vicenç i està molt integrada
Miloud Ocattaleb
President de l'Associació Cultural Islàmica de Sant Vicenç


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia