Successos

Acusen d'intent d'homicidi el jove que es va atrinxerar armat en una casa, a Darnius

Els dos primers trets els va disparar a l'aire, si bé en va engegar dos més que anaven dirigits als agents

A la finca hi havia 1.168 plantes de marihuana

L'inquilí d'una casa de Darnius que diumenge va començar a disparar en confondre uns policies de paisà per lladres que volien robar-li marihuana és un jove de 27 anys de nacionalitat francesa i originari del municipi d'Argelers. Després d'atrinxerar-se armat dins del mas, es va acabar entregant i els Mossos d'Esquadra el van detenir com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, atemptat als agents de l'autoritat i homicidi dolós en grau de temptativa. Fonts pròximes al cas van informar ahir que se l'acusa d'aquest darrer delicte perquè, mentre que el primer parell de trets que va tirar van ser a l'aire, els dos últims anaven dirigits a alguns dels efectius que participaven en el dispositiu policial. Aquesta actuació dels Mossos, inicialment, tenia com a objectiu corroborar les sospites que en la masia s'hi cultivava droga. Tal com van poder comprovar després d'arrestar l'acusat, els indicis es van confirmar, ja que en l'escorcoll a la finca hi van localitzar 1.168 plantes de marihuana en diferents estats de germinació. Van decomissar, a més, quatre cartutxos detonats, dues bàscules de precisió i una escopeta de caça.

Aquest episodi es va iniciar al migdia a la casa dels Ametllers, situada a l'entrada del poble. L'inquilí va veure rondar gent per la propietat i temia que li sostraguessin la marihuana. Els sospitosos, però, eren en realitat agents dels Mossos d'Esquadra vestits de paisà que estaven fent un dispositiu de vigilància perquè tenien indicis que la masia era l'amagatall d'una plantació de marihuana. Quan el llogater va disparar el primer tret, els agents es van identificar com a policies, però ell es va acabar atrinxerant a l'interior del domicili, des d'on va engegar tres trets més. En vista dels esdeveniments, els Mossos van requerir més reforços. Van arribar altres patrulles uniformades, els efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), la unitat canina i un equip del Grup Especial d'Intervenció (GEI).

Pel perill que podia suposar la situació, van fer confinar els veïns dels habitatges propers per precaució. Mentre el noi estava reclòs, des de fora es va sentir una olor que evidenciava que estava cremant marihuana a dins amb la finalitat, suposadament, d'ocultar proves que l'incriminessin. Amb la casa encerclada pels agents de les unitats especials, els Mossos anaven repetint que eren la policia, que s'entregués, llancés l'arma per la finestra i sortís amb les mans enlaire. Com que es desconeixia la seva identitat i tampoc se sabia si hi havia més persones a l'immoble, cridaven les consignes per fer-lo desistir en idiomes diferents –català, castellà i francès–. Passats uns tres quarts d'hora, finalment es va entregar, va lliurar l'arma i va ser detingut. A la tarda, els investigadors van inspeccionar a fons la propietat, on van descartar que hi hagués ningú més ocult.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia