Successos

Ingressa a la presó l'amo del macroprostíbul Paradise

L'empresari José Moreno està empresonat al centre penitenciari de Soto del Real, a Madrid

Se l'acusa de blanqueig de capitals, frau contra la hisenda pública i pertinença a organització criminal

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de l'Audiencia Nacional va ordenar dimecres l'ingrés provisional a la presó, comunicada i sense fiança, per a José Moreno Gómez, el propietari del macroprostíbul Paradise de la Jonquera i el club Eclipse de Mont-ras. L'empresari va ser detingut diumenge passat en el marc de l'operació Pompeia, en la qual la Policía Nacional va escorcollar bordells i empreses del País Valencià, Múrcia, Madrid, Navarra i el País Basc, així com els dos clubs regentats per Moreno. El dispositiu, coordinat pel jutge Fernando Andreu, té com a principal objectiu lluitar contra el blanqueig de capitals en negocis vinculats al món de la prostitució. Es calcula que entre els establiments investigats haurien comès un frau fiscal que podria superar els 150 milions d'euros. A Moreno, concretament, Andreu li atribueix la presumpta autoria dels delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i frau fiscal contra la hisenda pública. A altres dels arrestats, el jutge també els acusa de delictes relatius a la prostitució, però no va ser així en el cas de l'amo del Paradise i l'Eclipse.

En la seva compareixença davant d'Andreu, va ser assistit pel lletrat Carles Herrera, de Frigola Bufet d'Advocats, de Sant Feliu de Guíxols. Després que el seu client declarés, el jutge va decretar l'empresonament de Moreno, que va ser conduït al centre penitenciari de Soto del Real de Madrid; i ara l'advocat de la defensa ja s'està plantejant la presentació d'un recurs en contra d'aquesta decisió.

Arreu de l'Estat, van ser detingudes 61 persones. Els arrestats formen part, sobretot, de l'entremat financer dels negocis. Només n'han entrat provisionalment a la presó sis, que en serien els amos o els màxims dirigents. El jutge, alhora de justificar-ne l'empresonament, es va basar bàsicament en el fet d'evitar que es destrueixin proves. Pel que fa als assessors i als comptables, van quedar en llibertat amb càrrecs i se'ls hi van imposar mesures cautelars, com ara la retirada del passaport per impedir que surtin de l'Estat espanyol i l'obligació de comparèixer setmanalment als jutjats. A banda, a part de Moreno, entre el Paradise i l'Eclipse van ser arrestats sis treballadors, que a la comissaria es van acollir al seu dret a guardar silenci. Van quedar en llibertat i seran citats a declarar a l'Audiencia Nacional.

LA XIFRA

500.000
euros
en efectiu va trobar la Policía Nacional entre el macroprostíbul Paradise, el club Eclipse i la casa de Moreno.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia