Successos

Presó per a un detingut pel tiroteig en una casa de Sils

L'acusat és un jove de 23 anys a qui la policia atribueix un delicte de lesions i un robatori amb força

L'home i la dona que van ser arrestats el mateix dia de l'enfrontament van quedar en llibertat

Els Mossos d'Esquadra han efectuat una tercera detenció relacionada amb el tiroteig que va tenir lloc al mes de juny en un habitatge situat al número 17 del carrer Pau Casals de la urbanització Vallcanera, de Sils. L'arrestat és un jove de 23 anys de nacionalitat espanyola. La policia li atribueix un delicte de lesions, així com un robatori amb força. El noi va passar a disposició judicial als jutjats de Santa Coloma de Farners, on es va decretar el seu ingrés provisional a la presó. De les tres persones que hi ha hagut arrestades fins ara per la seva vinculació amb el cas, de moment és l'única que ha sigut empresonada. Les dues primeres detencions es van produir tan sols unes hores després de l'altercat. L'enfrontament es va iniciar pels volts de les dues del migdia del 15 de juny, quan un home es va adreçar al domicili on van passar els fets, i en el qual viu una parella. Després d'estar-hi una estona, en va sortir enfurismat i va apedregar un vehicle que hi havia estacionat al carrer, i que és propietat dels residents a l'immoble.

Al cap d'una estona, l'individu va tornar a la casa, acompanyat de dos homes i d'una dona, que va resultar ferida en la trifulga. L'inquilí va treure una escopeta per foragitar-los i va començar un forcejament entre ells. En aquest frec a frec, l'arma es va disparar almenys dos cops i a la dona li va tocar lleument un dels projectils en un braç. Va anar a demanar auxili en un bar i va ser atesa posteriorment a l'hospital Santa Caterina de Salt, on va rebre l'alta a la tarda. El mateix 15 de juny a la nit, però, els Mossos la van detenir per un delicte d'atemptat a l'autoritat i també van arrestar l'inquilí per un homicidi en grau de temptativa. Ella té 33 anys i l'home que va disparar, 45. Són de nacionalitat espanyola i resideixen a la urbanització Vallcanera, de Sils.

Mesures cautelars

Tres dies després, els dos detinguts van passar a disposició judicial als jutjats de Santa Coloma, on es va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs. L'inquilí de l'immoble on es va originar la disputa va quedar imputat pels delictes de robatori amb violència i intimidació, temptativa d'homicidi, amenaces i contra la salut pública. Es va establir que hagués de comparèixer cada dilluns als jutjats i se li va retirar el passaport per evitar que surti de l'Estat. Pel que fa a l'arrestada, també va quedar en llibertat provisional i, en el seu cas, se li atribueixen els delictes d'amenaces condicionals i violació de domicili i una falta de lesions, i se li va imposar una ordre d'allunyament respecte a les víctimes. Se sospita que la baralla s'hauria desencadenat per un afer de drogues. A més de les dues detencions que es van practicar just el mateix dia del tiroteig, els Mossos van mantenir la investigació oberta per intentar trobar els tres homes que van fugir de la casa després de l'enfrontament, un dels quals és el jove que ha ingressat a la presó.

LA XIFRA

33
anys
té la dona que va resultar ferida en la disputa quan un dels projectils li va passar fregant lleument un braç.

LA DATA

15.06.15
La policia va inspeccionar la propietat on va tenir lloc la trifulga, durant la qual l'inquilí va disparar dos trets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia