Successos

El Canet Rock sí que va tenir vigilància de la policia local

L'Ajuntament i els treballadors van tancar el conflicte per les hores extres durant la tarda de divendres i els agents van patrullar pel festival

El 15 de setembre és la data límit per enllestir el nou conveni

Durant la celebració del Canet Rock van treballar set agents de la policia local en el seu torn normal i disset més ho van fer com a servei extraordinari. L'amenaça que el cos havia fet arribar als responsables del govern municipal –ERC i CiU– que no participarien en les tasques de seguretat del festival perquè hi havia un conflicte amb el preu de les hores extraordinàries es va acabar resolent “in extremis” divendres a la tarda amb un acord entre els agents i els representants del govern local, el primer tinent d'alcalde, Jesús Marín (CiU), i la regidora de Règim Intern, Coia Tenas (ERC).

Marín reconeix que el conflicte es va generar per una equivocació del govern local. “El govern anterior va pactar un preu per hora extra amb els agents que, malgrat passar per junta de govern, no es va ratificar amb signatura”, indica, i hi afegeix: “L'equip actual va decidir no pagar aquest preu fins que no estigués resolt el conveni col·lectiu i va dir que les hores es pagarien al preu marcat pel conveni vigent, que data del 2006.” En la nòmina del juny els policies, sense haver estat avisats abans, van veure com els serveis extraordinaris que havien fet al juny se'ls pagaven amb el preu menor corresponent al conveni del 2006. “Va ser un error que assumim, no haver-los avisat, i entenem el seu enuig”, comenta l'exalcalde, que recorda que, malgrat la desconfiança manifesta, les dues parts es van reunir per trobar una solució. “La mesura de pressió dels agents va ser decidir que no farien hores extraordinàries pel Canet Rock i des del govern es van buscar solucions”, diu Marín.

Així, mentre es continuava negociant amb la policia local, l'alcaldessa, Blanca Arbell, demanava a Interior més mossos per cobrir el buit deixat pels agents locals. Les converses, però, van arribar a bon port la mateixa tarda de divendres. Els policies van acceptar prendre part en el Canet Rock després d'haver acordat que cobrarien la diferència del preu per hora dels serveis fets al juny, que els agents que els tocava treballar per torn cobrarien un plus de festivitat, que les hores extres es cobrarien a partir d'ara amb el preu pactat amb l'anterior equip de govern i que les dues parts es comprometien a tenir enllestit el nou conveni laboral com a màxim el 15 de setembre. Marín recorda que a la plantilla de Canet li falten entre sis i set policies fixos.

LA FRASE

Va ser un error no haver avisat els agents que el preu de l'hora extra canviava, i entenem l'enuig
Jesús Marín
Primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Canet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia