Successos

Pena de presó per haver estafat més de 30.000 euros

El jutge li imposa una pena de dos anys de presó, una multa de 1.500 euros i l'obliga a retornar tots els diners

L'Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó l'extreballadora d'una immobiliària de Girona que va estafar 30.400 euros a l'empresa. El tribunal també li imposa una multa de 1.500 euros i l'obliga a retornar tots els diners. Els fets van passar entre finals del 2010 i principi del 2011. Matilde Guillén feia poc que havia perdut la feina a l'empresa Cala Blanca Promocions Gironines SL, amb seu al carrer riu Güell de Girona. Després d'onze anys de treballar-hi, l'empresa l'havia acomiadat perquè, arran de la crisi econòmica, es va veure forçada a tancar l'oficina. Inicialment, la dona s'enfrontava a una pena de fins a quatre anys i mig de presó per estafa i falsedat en document mercantil. En total, se l'acusava d'haver falsificat 28 xecs, anar-los a cobrar a diferents sucursals i haver-se embutxacat fins a 65.000 euros. Les diferents operacions es van fer entre els mesos de setembre del 2010 i febrer del 2011; és a dir, tant abans com després que fos acomiadada. Però finalment l'Audiència no creu provat que s'embutxaqués tants diners, però sí la meitat.

Ella diu que no és cert

Durant el judici l'acusada va negar que s'hagués embutxacat aquests diners. Va assegurar que només omplia xecs i pagarés seguint les ordres del seu cap, que vivia a Barcelona i solia baixar entre un i dos cops per setmana a Girona. Segons ella, les quantitats que desquadraven feien referència a operacions que es feien amb diner negre (traient-lo dels comptes i no recollint-ho en la comptabilitat). A més, la dona també va justificar els moviments bancaris fets a principis del 2011 perquè, tot i que ja l'havien acomiadat, ella va continuar anant a treballar a l'oficina “entre un i dos mesos més”.

LA XIFRA

28
xecs
va falsificar i va cobrar a diferents sucursals per embutxacar-se fins a 30.400 euros.

LA FRASE

Condemnem Matilde Guillén per un delicte d'estafa en concurs amb un altre de falsedat en document mercantil
Sentència

El tribunal creu que menteix

L'Audiència de Girona, però, no es creu la versió que va donar l'acusada. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo García, la condemna a dos anys per haver estafat la immobiliària “amb l'objectiu de lucrar-se amb diner aliè”.

Ara bé, el tribunal també conclou que, encara que tots els 28 xecs que es van cobrar fossin falsos, només en dotze es pot veure clarament la mà de l'acusada al darrere. Aquests xecs es van anar a cobrar entre els mesos de gener i febrer del 2011, un cop Guillén ja havia perdut la feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia