Successos

Mare i filla cauen amb el cotxe a la via del TAV

La conductora va perdre el control de l'auto i van caure des de deu metres

Una mare i la seva filla van resultar ferides de caràcter lleu després de caure amb el seu vehicle des d'una altura de deu metres a les vies del TAV a Riudarenes. Afortunadament en aquell moment no hi passava cap comboi. Les dones van poder ser rescatades i l'incident tan sols va provocar problemes en la circulació dels trens d'alta velocitat al seu pas per les comarques gironines.

Els fets van tenir lloc passades les quatre de la tarda, quan la mare i la filla –d'uns cinc anys– circulaven amb el seu tot terreny urbà pel quilòmetre 18 de la carretera C-63, a l'altura de Riudarenes. Per motius que s'estan investigant, la conductora, que venia de Santa Coloma de Farners, va perdre el control del vehicle –un Jeep Grand Cherokee de color verd–, es va desviar de la trajectòria de la carretera i va passar per sobre de la mitjana. Tot seguit va passar pel damunt de la tanca de protecció de la via i va tirar a terra la reixa metàl·lica que dóna accés a les vies. Les dues ocupants van caure amb el vehicle del terraplè, d'una desena de metres d'alçària, fins que van quedar enmig de les vies del tren de cap per avall.

L'accident va ser presenciat per diversos testimonis, que van córrer a socórrer les víctimes. Ho van haver de fer amb celeritat, perquè hi havia el perill que passés en aquell moment algun TAV. Un grup de quatre o cinc persones va ajudar a rescatar la mare i la filla de dins del vehicle, mentre d'altres vigilaven que no arribés cap tren. Un cop van treure-les del cotxe, va tocar el torn del vehicle. Entre tots el van empènyer i amb força van aconseguir retirar-lo de la via i situar-lo en un lateral.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'helicòpter medicalitzat. La mare i la seva filla van haver de ser ateses pels sanitaris per ferides lleus.

Segons va informar ahir el servei de premsa de la companyia Renfe, l'accident va provocar retards de fins a mitja hora en diversos trens, que durant hores van haver de circular per tan sols una via i a poca velocitat, ja que hi havia operaris fent l'atestat i intentant retirar el vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.