Successos

Desmantellen laboratoris d'elaboració de droga en dos trasters de Lloret

Entre el juny i el juliol, han detingut dos membres més d'una banda que distribuïa estupefaents en zones d'oci nocturn del municipi i en nuclis pròxims

La Guàrdia Civil i la policia local de Lloret de Mar han donat per tancada l'operació Escamarlà, que s'ha saldat entre el juny i el juliol amb la detenció de dos presumptes traficants més i amb el desmantellament de dos laboratoris de droga. Des d'aquests punts, l'organització que ha estat desarticulada fabricava cocaïna, cristall i productes per tallar els estupefaents.

La primera fase de la investigació va culminar el 15 de maig passat, quan els agents van inspeccionar un immoble i tres garatges de la població costanera. En dues d'aquestes propietats també van descobrir-hi laboratoris de droga, des dels quals elaboraven sobretot cocaïna. Van decomissar, aleshores, tres premses artesanals, 566 grams de metamfetamina, 1 quilo de cocaïna, una batedora per fer les barreges, 600 euros, tres caixes fortes i material que servia per distribuir la mercaderia, com ara embolcalls i precintes. Els efectius van arrestar, a més, quatre integrants de la banda, que es dedicava a subministrar droga en zones d'oci del municipi i en nuclis pròxims. Tots els imputats en la primera fase són de nacionalitat espanyola i tenen edats compreses entre els 25 i els 55 anys.

Malgrat que en aquell moment la xarxa es va donar pràcticament per desarticulada, la investigació es va mantenir oberta. Tot indicava que l'organització disposava d'altres llocs a Lloret on tenien instal·lats centres que els servien per a la fabricació i la transformació de substàncies il·legals. Per aquest motiu van incrementar la vigilància envers diverses persones pròximes al grup delictiu. Es va descobrir a partir d'aquí que tenien dos trasters que utilitzaven com a laboratoris i que, per no aixecar sospites, estaven situats lluny dels seus domicilis.

El 30 de juny van detenir un home que freqüentava sovint un d'aquests trasters. En la inspecció hi van localitzar una gran quantitat d'efectes per emmagatzemar i comercialitzar la mercaderia, com ara bosses de plàstic petites i precintes.

La troballa va dur els investigadors a pensar que hi podria haver un altre espai on guardaven i transformaven els estupefaents. Els indicis es van confirmar, ja que el 10 de juliol van arrestar un altre component de l'entramat, que estava vinculat directament amb un segon traster. Aquí hi van intervenir 224 grams de cocaïna, 13 kg de pol·len d'haixix, 4,5 kg de marihuana, 762 grams de cristall i 3 kg de metamfetamina.

LA DATA

2014
El novembre
de l'any passat van començar les investigacions per aquest cas, instruït des dels jutjats de Blanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia