Successos

La UE alerta sobre la contaminació a Barcelona

A través d'una carta, la Comissió Europea va donar un toc d'alerta al govern de l'Estat espanyol perquè l'àrea metropolitana de Barcelona incompleix i supera de manera “persistent i continuada” el nivell màxim de 40 micrograms per metre quadrat de contaminació N02, que bàsicament procedeix del trànsit.

En aquest context, en la missiva es posa en relleu que no han tingut èxit les mesures contra la contaminació que han adoptat els sis municipis amb més de 100.000 habitants i, per tant, que tenen més trànsit, com són Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sabadell, l'Hospitalet de Llobregat i Badalona.

En el marc d'això, la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Assumpta Farran, es va reunir ahir amb els representants d'aquests municipis.

En la trobada d'ahir, només es van posar d'acord a fomentar l'ús del transport públic, però no van arribar a cap consens sobre el transport privat. Farran va ressaltar la necessitat que no es considerin vehicles nets els que funcionen amb dièsel i que es limitin els vehicles en certes zones de la ciutat.

El setembre passat es va aprovar el pla d'actuació de millora de la qualitat de l'aire, que afecta quaranta municipis de l'àrea metropolitana i amb què es vol regular els alts nivells d'òxid de nitrogen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia