Successos

El nou jutjat de guàrdia de Girona, en marxa

Les obres per traslladar els forenses i adequar 300 m² han costat 257.585 euros

Girona ja disposa d'un jutjat de guàrdia específic, que està previst que entri en funcionament a partir d'avui. “Tot i que l'edifici de l'avinguda Ramon Folch és força modern, no hi havia dependències per a les guàrdies, sinó que es feien a cada jutjat d'instrucció”, va explicar ahir la directora dels serveis territorials de Justícia a Girona, Isabel Ruiz. Sovint, va detallar, les declaracions es prenien al mateix despatx del jutge i no hi havia la separació òptima entre els detinguts i la resta d'usuaris.

El nou jutjat de guàrdia de l'edifici dels jutjats de la capital gironina ocupa una zona més ampla i confortable, de manera que es milloraran les condicions de la prestació del servei. Està situat a la planta baixa i té una superfície de 294,39 metres quadrats. En aquest jutjat hi treballen quatre funcionaris d'oficina, dos de registre i un de suport a la fiscalia que disposaran d'una àrea diàfana per a ells, mentre que el secretari judicial, el jutge, el fiscal i el metge forense tenen despatxos individuals. Hi ha, a més, una sala multiús, on es podran prendre declaracions. Un ascensor connecta les dependències del jutjat amb els calabossos. Així, els arrestats tindran accés directe al jutjat per un passadís interior, i s'evitarà qualsevol tipus de contacte amb la víctima o amb altres usuaris.

Aquest jutjat de guàrdia té un accés propi. Durant les primeres setmanes, de dilluns a divendres es podrà entrar per la porta principal del bloc, però els caps de setmana i festius ja només es farà servir el nou accés, que dóna a la plaça Vicens Vives. Segons Ruiz, a partir de setembre, també a les tardes la via d'entrada serà aquesta nova porta, on hi ha vigilància de seguretat i un arc detector de metalls.

El Departament de Justícia ha destinat 257.585,26 euros per tirar endavant les obres. Els treballs s'han executat en dues fases. La primera ha consistit a traslladar els forenses de l'Institut de Medicina Legal al primer pis. Un cop alliberat l'espai on estaven, s'han fet les obres necessàries per connectar el jutjat amb els calabossos i adequar les instal·lacions amb els despatxos i àrees necessàries. El mobiliari, l'equipament informàtic i el telefònic no han suposat cap despesa econòmica perquè s'han reutilitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia