Successos

Macrooperació antidroga en set municipis gironins

Els Mossos d'Esquadra detenen 26 persones i escorcollen 21 domicilis

L'objectiu és desarticular una xarxa de distribució d'estupefaents amb epicentre al barri de la Font de la Pólvora de Girona

Una operació de gran abast va permetre ahir als Mossos d'Esquadra detenir 26 persones, en un intent de desarticular una xarxa de distribució de droga a les comarques gironines. En total, la policia va efectuar 21 escorcolls en set municipis gironins i un de barceloní: Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. A més dels arrestats, els Mossos van comissar estris que els traficants fan servir per manipular les drogues.

La macrooperació policial va començar a les cinc de la matinada simultàniament als vuit municipis on els agents tenien fixat els seus objectius. Girona havia de ser el melic de l'operació, ja que, segons la investigació que duien a terme des de feia temps els Mossos d'Esquadra, el barri de la Font de Pólvora era l'epicentre de la xarxa de distribució de la droga. Concretament, la investigació ha estat coordinada pels agents de la unitat territorial d'investigació de Girona i la divisió d'investigació criminal amb seu al complex Egara de Sabadell.

A Girona, en un primer moment els veïns del sector van pensar que es tornava a tractar d'un incendi a la ciutat, ja que feia just una setmana que les flames havien cremat 35 hectàrees de vegetació des de la zona del “Pirulí” fins a Galligants. Però no era així. L'helicòpter que sobrevolava el sector est no era dels bombers, sinó dels Mossos d'Esquadra, i vigilava des de l'aire que durant els escorcolls als domicilis no s'escapés cap dels sospitosos. L'operació es va fer enmig d'un gran dispositiu de seguretat, amb diverses unitats de la brigada mòbil (Brimo) i de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) escortant les entrades dels edificis on els agents feien l'escorcoll. En total, es van activar uns 300 agents de les unitats d'investigació, científica i canina, no tan sols al barri de la Font de la Pólvora de Girona, sinó també als vuit municipis on va transcórrer l'operació. Durant el matí es van viure moments de tensió entre els veïns i la policia, fins i tot entre els mitjans de comunicació que es van desplaçar a la zona per cobrir la notícia. La tensió va ser tan elevada que els mossos van haver de fer un cordó policial per protegir les furgonetes dels detinguts dels veïns que els increpaven. No ha transcendit gaire informació de la quantitat de droga comissada, però sí que es tractaria sobretot de marihuana i que tan sols a Girona hi hauria com a mínim cinc detinguts, als quals haurien comissat estris per manipular la droga que distribuïen a la demarcació.

Vora les deu del matí, els agents dels Mossos ja van donar per acabada l'entrada i l'escorcoll als domicilis. Els detinguts van ser conduïts fins a la comissaria de Vista Alegre, i en les pròximes hores passaran a disposició del jutjat 4 de Girona, que n'ha ordenat el secret de sumari. Segons van assegurar ahir fonts properes a la investigació, l'operació continua oberta i no es descarta que es produeixin més detencions i escorcolls en domicilis de les comarques gironines.

El barri de la Font de la Pólvora ha estat objectiu habitual de la policia. Fa gairebé un any, s'hi van desplegar gairebé una desena de vegades per dur a terme operacions contra el frau a la xarxa elèctrica, ja que hi ha veïns i blocs sencers que s'hi connecten il·legalment. Però l'últim cop policial contundent contra la droga al barri va tenir lloc el març del 2014, quan agents dels Mossos d'Esquadra van escorcollar diversos domicilis de la plaça del Llimoner i entre el carrer Mimosa i l'avinguda Font de la Pólvora. Llavors, els policies van detenir cinc persones per un delicte contra la salut pública. En algun dels pisos escorcollats, els arrestats havien muntat tota una infraestructura per afavorir el cultiu de marihuana.

LES XIFRES

300
agents
dels Mossos d'Esquadra van treballar ahir en l'operació antidroga..
5
detencions, com a mínim, es van efectuar al barri de la Font de la Pólvora de Girona.

A la presó perquè l'enxampen amb 3,3 quilos de cocaïna

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 59 anys i nacionalitat colombiana que va enxampar amb 3,3 quilos de cocaïna a casa, a Girona. L'operació, batejada amb el nom Columbiam, va començar el mes de febrer passat, quan els agents van saber que hi havia una persona d'origen colombià que es podria dedicar al tràfic de drogues des del seu domicili. Concretament, la sospita que tenien els agents era que l'home s'encarregava de rebre grans quantitats de cocaïna a casa, on la tractava i, posteriorment, la venia en petites dosis a través de diversos traficants menors. Amb l'autorització judicial, el 14 de juliol els agents van entrar al domicili de l'home. Allà es van confirmar les seves sospites: hi van trobar 3,3 quilos de cocaïna i també altres substàncies amb què s'alteraria la droga, a més de material divers per tractar-la: bàscules de precisió, premsa de metacrilat i diversos recipients per guardar la droga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia