Successos

Un matrimoni mor en caure amb el cotxe en una riera

El sinistre es va produir al veïnat de Cinc Claus, a l'Escala

El vehicle es va precipitar des d'una altura de tres metres, va bolcar i va quedar mig submergit a l'aigua

Va donar l'avís la filla de les víctimes

Un fatídic accident de trànsit es va registrar dilluns al veïnat de Cinc Claus, situat a uns cinc quilòmetres del nucli urbà de l'Escala. Els cossos d'emergències van rebre l'avís del sinistre quan passaven pocs minuts de tres quarts d'onze de la nit. Un matrimoni de nacionalitat francesa va perdre la vida en precipitar-se dins una riera amb el vehicle amb el qual circulaven. Les víctimes mortals són una dona de 70 anys i el seu marit, de 73. A l'automòbil també hi viatjava la seva filla, que en va sortir il·lesa i va donar ràpidament la veu d'alerta. Els fets van tenir lloc en un pont d'uns tres metres d'altura que enllaça la carretera GI-623 amb el nucli disseminat, pertanyent al terme municipal de l'Escala. Mentre la família travessava el pont amb un turisme Citroën C5 amb matrícula francesa, van caure daltabaix i van anar a parar en una riera. El cotxe va bolcar i va quedar mig submergit a l'aigua. Com a conseqüència, els pares van quedar atrapats al vehicle, d'on van haver de ser excarcerats. La filla, d'uns 40 anys, va aconseguir sortir pel seu propi peu i va trucar immediatament a la policia local de la població per requerir auxili.

Fins a la zona s'hi van dirigir quatre dotacions dels bombers, la policia local, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, una ambulància medicalitzada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un facultatiu d'un centre d'atenció primària (CAP). Per part dels Mossos, dues de les dotacions eren de la unitat de trànsit; una, de seguretat ciutadana, i la quarta era una patrulla mixta, formada per un agent dels Mossos i un municipal de l'Escala. Els efectius dels bombers van ajudar els operaris d'un servei de grua a remolcar el cotxe sinistrat i l'aixecament dels cadàvers de les víctimes es va ordenar pels volts de la una de la matinada. D'altra banda, la filla del matrimoni va ser traslladada a l'hospital de Figueres, on va ser atesa per un atac d'ansietat.

Des de principis d'any, s'han desencadenat 22 sinistres mortals en carreteres de les comarques gironines, en els quals han perdut la vida 23 persones. El de dilluns és el primer del 2015 en què s'ha hagut de lamentar més d'una víctima mortal, i és el segon accident que s'origina en només una setmana a la xarxa viària gironina. El dilluns 20 de juliol, el conductor d'un vehicle va perdre la vida en sortir de la via amb el cotxe a la C-31, al seu pas per Fontanilles. El xòfer era un veí de Forallac, de 50 anys i d'origen britànic.

LES XIFRES

70
anys
tenia la dona que va perdre la vida en l'accident i 73 el seu espòs. La seva filla va resultar il·lesa.
4
patrulles
dels Mossos, la policia local, els bombers, el SEM i el metge d'un CAP es van activar arran dels fets.

LA DATA

27.07.15
és el dia en què, pels volts de tres quarts d'onze de la nit,
la policia local de l'Escala va rebre l'avís del sinistre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia