Successos

Judici contra un home acusat d'exercir de psicòleg sense titulació, a Girona

Va ser denunciat per una clienta, a qui va demanar 40.000 euros per solucionar-li problemes laborals

Afronta 20 mesos de presó i una multa de 3.240 euros

El ministeri públic demana 20 mesos de presó i una multa de 3.240 euros per a un veí de Girona, de 44 anys, acusat d'haver-se fet passar presumptament per psicòleg professional. Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, el succés es remunta al desembre del 2011. Una dona, aconsellada per la seva cunyada, va acudir al pis des d'on exercia el processat, situat a l'edifici número 2 del carrer Mestre Francesc Civil. Des d'aquí, el fiscal especifica que malgrat que l'home no disposava de cap titulació que l'habilités com a psicòleg, “es mostrava públicament com a tal a l'hora de rebre els seus clients”. La denunciant, “creient que estava en mans d'un especialista d'aquest àmbit i dipositant en ell la confiança que comporta una consulta d'aquestes característiques”, li va comentar un seguit de problemes laborals. Aleshores ell, “amb ànim d'obtenir un benefici econòmic de manera il·lícita”, es va oferir fictíciament a ajudar-la, proporcionant-li l'assistència d'un advocat que coneixia. Per tirar-ho endavant, va requerir a la perjudicada 40.000 euros per solucionar els conflictes que li havia explicat i, com a condicionant, li va dir que no revelés a ningú el que havien pactat. El 10 de gener del 2012, la víctima li va entregar 2.000 euros i, sis dies després, 2.500, i també li va donar 600 euros per una dieta que li va receptar i que era, suposadament, per enfortir el cervell.

Gestions al notari

La fiscalia indica que l'acusat no tenia la intenció de contactar amb cap lletrat, si bé va indicar a la usuària que era necessari que li signés uns poders davant d'un notari per gestionar el seu assumpte amb l'advocat. La dona, acompanyada d'una persona de confiança de l'acusat, va acudir el 26 de gener en una notaria de Girona, on “va firmar una escriptura de poder general a favor del processat”.

A banda, l'acusació pública relata que, davant la insistència perquè li entregués la resta de diners, la denunciant va extreure 34.000 euros del seu compte. En tractar-se, però, d'una quantitat elevada, va decidir pensar-se si la hi lliurava. Ell, en adonar-se que no li abonava l'import acordat, li va començar a fer nombroses trucades, recalcant-li que li havia de donar la suma que faltava si volia que la seva situació s'arreglés. Una de les trucades telefòniques va ser agafada pel marit d'ella, que va advertir a l'altre home que no li pagarien més diners.

El judici està previst que se celebri el 24 de setembre, a la secció tercera de l'Audiència de Girona. El fiscal sol·licita 20 mesos de presó per a l'acusat per un delicte d'estafa, una multa de 3.240 euros per un delicte d'intrusisme professional i, en concepte de responsabilitat civil, reclama que retorni a la denunciant els 5.100 euros que li va entregar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia