Successos

L'alcalde d'Alcanar critica la sortida “irregular” de documents del consistori

Alfons Montserrat es mostra satisfet per l'arxivament del cas Carraus i confia a recuperar la normalitat tot i haver-hi “interessos foscos” contra l'Ajuntament

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, es va mostrar satisfet ahir per la decisió de la jutgessa d'arxivar el cas Carraus de corrupció urbanística. Ho va fer durant una roda de premsa en què va assenyalar que confia que la situació en l'àmbit municipal “torni a la normalitat i que es restitueixi” el nom del consistori i el d'Alcanar. No obstant això, el primer edil no va amagar el seu malestar pel que considera que és “un problema molt greu que té l'Ajuntament d'Alcanar: la sortida irregular de documentació i informació municipal”.

Montserrat va atribuir aquest fet a “interessos foscos que van en contra del mateix Ajuntament i del poble d'Alcanar”. Per aquest motiu, el mandatari va avançar que la corporació reforçarà la seguretat dels sistemes informàtics i aplicarà més mesures de control. Tindrà, ara sí, persones que cobriran les places de treball públic que es convocaran al setembre. Després de diversos anys sense disposar de personal com un secretari o un interventor, Montserrat va assenyalar que amb el sobreseïment del cas ja hi haurà persones interessades en aquests llocs de treball.

Després de la roda de premsa, i fins al tancament d'aquesta edició, es desconeixia si el fiscal havia registrat el recurs contra la decisió d'arxivar el cas. Tot i això, el primer edil va considerar que amb la decisió de la magistrada “es restituirà l'honorabilitat de tots els imputats i de tot el poble”. Cal recordar que, a més de Montserrat, durant la instrucció del cas Carraus van ser detingudes divuit persones més, entre les quals, l'edil d'Urbanisme, Manel Martí.

Tal com ja havia criticat en diverses ocasions, l'alcalde canareu va carregar contra el procediment seguit, especialment pels agents de la Guàrdia Civil tant durant l'escorcoll de l'ajuntament, el novembre del 2013, com durant la seva detenció, l'octubre de l'any passat. Segons Montserrat, aquestes actuacions van ser “més pròpies de temps passats, del que eren les brigades politicosocials” i les va qualificar de “desproporcionades”.

El primer edil va lamentar que els agents haguessin actuat “sense tenir cura del mal i del dolor que es provocava a persones anònimes”. Així mateix, va assenyalar: “Les portes de l'ajuntament han estat sempre obertes perquè estàvem disposats a passar la prova del cotó fluix.” També hi va afegir que la decisió de convocar la roda de premsa obeïa a “la previsió que ningú enviaria ara cap informació als mitjans”, com sí que va ocórrer en altres ocasions.

LA DATA

31.07.15
Es va fer pública
la decisió de la jutgessa d'Amposta d'arxivar la causa.

LA FRASE

Durant la instrucció van actuar sense tenir cura del mal i del dolor que es provocava a persones anònimes
Alfons Montserrat
Alcalde d'alcanar

Fins a 19 imputats per delictes contra l'administració

La fase d'instrucció del cas Carraus va començar fa un parell d'anys arran de la denúncia d'un particular, que acusava el govern local de pràctiques irregulars en matèria urbanística. Concretament, als dinou acusats se'ls van imputar diversos delictes, entre els quals hi havia prevaricació, frau, alteració de preus en concurs i subhasta, falsificació de documents públics i malversació. Les investigacions s'han remuntat a l'inici del mandat de l'actual corporació, l'any 2006. Des d'aleshores, el jutjat ampostí va analitzar fins a 23 expedients de projectes impulsats pel govern d'ERC. Els episodis més polèmics de tot el procés es van viure quan la Guàrdia Civil va escorcollar l'ajuntament fa dos anys i quan va detenir l'alcalde i l'edil d'Urbanisme, a l'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia