Successos

Els serveis d'emergències

que es van mobilitzar ahir, a Viladamat

Segon accident aeri mortal en menys d'un mes

G. P

Tres víctimes mortals en dos accidents aeris s'han registrat a l'Alt Empordà en poc menys d'un mes. El 7 de juliol passat, un home anglès d'uns 50 anys va perdre la vida en precipitar-se amb el paramotor que pilotava en un camp, a Siurana. El sinistre es va desencadenar poc després de tres quarts de nou del vespre. La víctima va anar a parar en un terreny del camí dels Olivets, molt a prop de la C-31 i a tan sols un centenar de metres de distància del camp de vol de la població. Com a conseqüència, presentava traumatismes al tòrax i una fractura a la cama. Quan va ser atès, estava conscient però molt greu. Va ser evacuat a l'hospital Trueta, on va arribar en estat crític i va acabar morint aquella mateixa nit.

També el juny del 2011, un ciutadà britànic resident a l'Escala, John Bridges, va perdre la vida en caure amb un ultralleuger enmig d'un camp, a Ventalló. Es va donar la circumstància que la víctima va tenir l'accident poc després d'iniciar el vol des de l'Airsport Viladamat: l'aeròdrom on es va originar ahir el sinistre. L'aparell es va enlairar amb normalitat, però quan havia agafat altura va fer un tomb brusc i es va precipitar contra el terra en un camp de blat situat a només 200 metres de l'hangar, però ja dins del terme de Ventalló.

A banda, l'ultralleuger que va desaparèixer a l'Empordà a finals del 2013 va haver de fer un aterratge tècnic al camp de vol de Viladamat. La monitora, Joana Romo Navarro –de 48 anys i veïna de Torroella–, i l'alumne, Antonio Marcos Nadal de Anzizu –de 44 anys i de Barcelona–, van emprendre la ruta a l'aeròdrom de Pals. Poc després, van parar a Viladamat per solucionar un problema al radiador. Un cop es van tornar a enlairar, es van dirigir a la zona de les Medes, on se'ls va perdre la pista. Tres setmanes més tard, un pesquer que feinejava davant del cap Norfeu de Roses va localitzar les restes de l'ultralleuger, amb els cossos de les víctimes a dins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia