Successos

Llibertat sota fiança per a Jordi Sumarroca després de dinou nits a la presó

L'Audiència fixa una fiança de 600.000 euros al conseller delegat de Teyco

El van detenir en el marc de l'operació Petrum, dins el cas Torredembarra

Després d'haver passat dinou nits a la presó, l'Audiència de Tarragona va acordar ahir decretar llibertat amb càrrecs i una fiança de 600.000 euros per a l'empresari Jordi Sumarroca, conseller delegat de l'empresa Teyco i detingut el 24 de juliol passat en el marc de l'operació Petrum, una peça separada del cas Torredembarra, que investiga des del juny de l'any passat presumptes delictes de corrupció i blanqueig de diners en la gestió de l'anterior govern liderat per l'exconvergent Daniel Masagué.

Sumarroca va ser detingut junt amb quatre persones més –entre les quals, el mateix Masagué– el 23 de juliol passat en una operació en la qual va ser requisada també informació a la seu de l'empresa a Barcelona i als diferents domicilis de l'empresari. Després de passar a disposició del jutjat número 1 del Vendrell, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per al mateix exalcalde de Torredembarra, per als altres dos directius de Teyco detinguts i per a un gestor de Palafrugell, però va ordenar l'ingrés a presó sense fiança per a Jordi Sumarroca, que la nit del divendres 24 de juliol ja la passava entre reixes acusat, entre d'altres coses, de blanqueig de capital i delictes contra l'administració pública. El dilluns següent el seu advocat va presentar un recurs contra el decret de presó, en considerar-lo desproporcionat perquè ja s'havia requisat tota la informació existent, amb la qual cosa no hi havia perill de destrucció de proves. La petició, però, no ha estat atesa fins dues setmanes més tard. Segons informava l'agència Efe, no va ser fins ahir que l'Audiència de Tarragona va notificar a les parts la decisió de deixar Sumarroca en llibertat sota fiança de 600.000 euros.

Cas Petrum

El cas Petrum és la peça separada número 3 d'una operació més àmplia iniciada el juny del 2014 i per la qual ja pesa una imputació a Jordi Sumarroca. En aquesta peça el jutge investiga factures cobrades per les empreses de Masagué a filials de Teyco sense que aparentment hi hagués hagut cap servei.

LA DATA

23.07.15
És el dia
que Sumarroca va ser detingut. L'endemà, després de negar-se a declarar, el jutge el va enviar a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia