Successos

Un turista belga passa tretze dies a la presó per la violació d'una compatriota a Lloret

Un turista belga de 19 anys, Khachik Khachatryan, ha estat empresonat tretze dies a la presó del Puig de les Basses de Figueres, sospitós de la violació en un hotel de Lloret de Mar d'una compatriota de 17 anys, que l'ha denunciat. Khachatryan i la noia ja es coneixien al seu país i per casualitat es van trobar a Lloret.

Els fets motiu de la denuncia van tenir lloc en una habitació d'hotel i la denunciant relata que Khachatryan la va arreplegar per la força quan ella era al lavabo i la va tirar damunt del llit i la va violar reiteradament. El jove sempre ha defensat que no va existir violència i que la relació va ser consentida, però quan la noia li va dir que pretenia denunciar-lo ell va fugir del país i va tornar a Bèlgica. Al cap de dos dies, aconsellat pel seu pare, va tornar a Lloret i es va presentar a la policia, i llavors el van posar a disposició del jutjat número 1 de Blanes, que estava de guàrdia. El jutge va considerar que hi havia evidències de l'existència del delicte i també, basant-se en l'escapada que havia fet a Bèlgica, que el noi podria optar per tornar a fugir, ja que, tal com havia demostrat, també disposava de possibilitats econòmiques per fer-ho. El dia 7 d'agost el jove va ser empresonat.

Amb posterioritat a l'empresonament, una amiga de la víctima va declarar que pensava que la noia mentia i el cas va passar a mans del jutjat número 6, que s'haurà d'encarregar de tota la instrucció i que, com a tal, va celebrar la compareixença per decidir sobre la situació personal de Khachatryan. En aquesta compareixença el lletrat del jove belga, Jordi Corominas, va argumentar que el jove, tot i residir a Bèlgica, no s'evadiria de l'acció de la justícia, ja que és molt jove i resideix amb els seus pares i la seva germana i treballa. El jutge va decretar la seva llibertat sense fiança i li va imposar com a mesura cautelar l'obligació que es presenti al jutjat cada 15 dies. La defensa demanarà que pugui complir aquesta obligació al seu país, a Bèlgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia