Successos

Assalten un bar de Blanes quan ja era tancat i lliguen l'amo i l'encarregada

El propietari es va enfrontar als lladres i la policia local els va atrapar després d'una persecució

L'assalt està gravat per les càmeres del bar

Dos homes encaputxats i armats van assaltar diumenge a la matinada el bar La Tocada de Blanes quan els responsables del local feien caixa i els van lligar i emmordassar però el propietari va aconseguir que li afluixessin els lligams, s'hi va enfrontar i els va obligar a fugir. Els assaltants, Óscar Picó Saez i Juan Enrich de Haro, dos homes amb un gran historial delictiu, van ser atrapats per la policia local després d'una espectacular persecució.

Pels volts de dos quarts de quatre de la matinada, quan l'amo de La Tocada i l'encarregada ja havien baixat la persiana i acabaven de fer caixa es van veure sorpresos per dos encaputxats que van irrompre al local dos encaputxats, que esgrimien una pistola, un matxet i una defensa elèctrica. Els encaputxats els van obligar a crits que s'estiressin a terra. Allà els van emmordassar i els van lligar amb brides de plàstic i els van colpejar mentre els exigien que els entreguessin els diners.

L'amo del local, un home de 28 anys, es va fer entendre que els diners eren dins de la caixa enregistradora i que només s'obria si s'hi posava un codi de seguretat. Llavors un dels assaltants va afluixar-li una mica els lligams de les mans i el va acostar a la caixa perquè l'obrís. L'amo del bar ho va aprofitar per deslliurar-se i va començar a llençar tot el que va trobar a la barra al damunt dels lladres i es va enfrontar obertament amb ells. Mentre s'esbatussaven va aconseguir arrencar el passamuntanyes a un dels lladres i li va veure la cara. Va acabar amb talls a mans i braços i diversos cops però amb la seva acció va fer que els assaltants acabessin fugint saltants d'una casa a l'altre en direcció cap al passeig de S'Abanell. L'amo del local, juntament amb gent que va sentir la cridòria, van sortir a perseguir els fugitius però no els van atrapar. L'amo del bar, que anava ben ensangonat (va necessitar punts de sutura pels talls que tenia als braços) es va trobar amb una patrulla de la Policia Local que feia la ronda i els va explicar el que havia passat i la policia va iniciar la recerca dels assaltants a peu i en cotxe. Quinze minuts més tard, segons un comunicat municipal, la policia local, que havia mobilitzat tres unitats va aconseguir atrapar els sospitosos, que fugien pels patis interiors de les cases. Primer en van atrapar un i després l'altra. Un d'ells es va resistir fortament a la detenció i quan ja estava emmanillat va clavar una coça a un dels policies, que va rebre ferides lleus. Els policies també van recuperar les tres armes (la pistola va resultar ser simulada) que els assaltants havien esgrimit durant l'assalt i que van anar llençant durant la fugida. En l'escorcoll que se'ls va fer a ells un cop detinguts, se'ls va trobar al damunt 481 euros, dels quals s'haurà d'esbrinar la procedència.

Un cop la policia local va tenir els sospitosos arrestats, la policia científica dels Mossos es va ocupar d'anar a fer la inspecció ocular a l'escenari dels fets per buscar indicis que serveixin per inculpar els detinguts. Una de les proves que disposaran són les imatges de les càmeres del bar, que van enregistrar en directe tot l'episodi. A les imatges es pot veure com un dels lladres entra esgrimint el matxet de gran dimensions i l'altre darrera seu amb la pistola encanonant. La batussa amb l'amo del bar i els cops de matxet que li clava un dels lladres també estan enregistrats.

Els Mossos també estan investigant si Óscar Pico Saez, de 32 anys i de Barcelona, i Juan Enrich de Haro, de 32 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet, tenen relació amb altres robatoris violents que estiguin pendents de resolució. Tenen 12 i 17 antecedents policial per robatori, robatori amb violència i intimidació, atemptat a l'autoritat, amenaces, lesions, estafa...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia