Successos

Detenen un dels veïns dels pisos ocupats de Mataró

Se l'acusa de robar en una vintena de trasters que els llogaters tenen a l'aparcament subterrani de la comunitat

L'Ajuntament anuncia que crearà una unitat de convivència a la Policia Local

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres al matí un dels inquilins dels pisos de protecció oficial ocupats il·legalment del Pla d'en Boet de Mataró. Se l'acusa d'un presumpte delicte de robatori amb força a la vintena de trasters que els llogaters dels habitatges tenen a l'aparcament subterrani de la comunitat i que van aparèixer forçats i buits fa dos caps de setmana. La detenció de l'home, que té 48 anys, té antecedents policials i és veí de la ciutat, es va produir, segons els Mossos, fruit d'una investigació. De fet, feia dies que els agents li seguien la pista, però no va ser fins dimecres quan se'l va localitzar en un bar i se'l va detenir. L'arrestat, que va passar ahir a disposició del jutge, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Es dóna la circumstància que l'actuació va tenir lloc l'endemà mateix que l'Ajuntament de Mataró i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l'organisme que depèn de la Generalitat que gestiona els blocs de pisos protegits del carrer Sant Cugat, es reunissin amb els llogaters i les associacions de veïns, i es comprometessin a trobar solucions i a pacificar un veïnat que viu atemorit i amenaçat per alguns ocupants que hi han entrat de manera il·legal. En la reunió també hi van participar alts comandaments tant dels Mossos com de la Policia Local. En aquest sentit, tot i que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya té oberts com a mínim tretze procediments judicials per desallotjar els inquilins il·legals, els veïns indiquen que, dels 94 habitatges que té la promoció, n'hi ha una vintena que estan ocupats.

Unitat de convivència

D'altra banda, el govern de Mataró vol fer una altra reestructuració de la Policia Local i impulsar la creació d'una unitat dedicada exclusivament a la convivència. La intenció és posar-ho en marxa durant la primera meitat del mandat. “Serà una unitat de policia per donar suport a les comunitats de veïns, perquè puguin percebre i sentir el suport policial en la resolució dels conflictes”, va assegurar l'alcalde de la ciutat, David Bote, en declaracions a l'ACN. “Ja sabem què s'ha de fer i què val”, hi va afegir l'alcalde, que no va voler detallar quins altres canvis implicaria la creació d'aquest dispositiu específic. A finals del mandat anterior, ja es van fer canvis organitzatius al cos, amb l'ampliació del servei de la policia de barri i la consolidació del torn nocturn, que reforça la cobertura policial de set de la tarda a tres de la matinada. En paral·lel, l'Ajuntament també treballa en l'elaboració d'un pla per a la zona d'oci nocturn del Pla d'en Boet amb l'objectiu d'eradicar el consum d'alcohol al carrer i evitar els aldarulls i les molèsties al veïnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.